Tweederde van huisartsenposten ligt op ziekenhuisterrein

Array

Eind mei 2010 telde Nederland 128 huisartsenposten (HAP’s). Hiervan lagen 85 ofwel 66,4% op een ziekenhuisterrein. Van die 85 zijn er negen gekoppeld aan een ziekenhuis zonder SEH en 76 aan een ziekenhuis met SEH. Van de huisartsenposten functioneren er 26 in een gebied zonder SEH in de nabije omgeving. Twaalf ziekenhuizen met een SEH zouden kunnen samenwerken met een HAP, maar die is in de nabije omgeving al gekoppeld aan een ander ziekenhuis.

Al deze informatie staat vermeld in het prachtige, goed toegankelijke Handboek Samenwerking HAP + SEH, dat de Vereniging Huisartsenposten Nederland in de maand juli uitbracht. Wilt u het raadplegen? Klik dan hier. Tot zover dit bericht. Tijdens de Masterclass Geïntegreerd Spoedzorg komt de inhoud van dit boek uitgebreid aan de orde. Deze masterclass begint op 21 september en  eindigt op 6 september 2011. De cursus omvat twaalf bijeenkomsten op dinsdagmiddagen van 15.00 -19.00 uur.

Thema’s zijn nationale ontwikkelingen, bekostiging, wet- en regelgeving, patientervaringen, excursie naar een geïntegreerde spoedpost, onderhandelen met zorgverzekeraar, digitale stroomlijning van informatievoorziening tijdens de hulpverlening,  taakherschikking, triage, verandermanagement en gezondheidsrecht in de spoedzorg. Deelnemers hebben uitgebreid de mogelijkheid om eigen ervaringen te delen en eigen casuïstiek in te brengen.  Op 31 augustus vindt een kennismakingbijeenkomst plaats. Wilt u deelnemen aan deze masterclass, waarvoor nog enkele plaatsen beschikbaar zijn? Klik dan hier, schrijf u in en kom uw kennis uptodate maken en uw ervaringen delen. Wilt u eerst eens kennis maken en u nog niet inschrijven? Stuur dan een mail naar Masterclass organisator Clarine Sies. Haar emailadres is [email protected]

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen