UMC St Radboud opent Infectielijn

Het UMC St Radboud heeft een speciaal  telefoonnummer  in het leven geroepen voor vragen over infectieproblemen: de Infectielijn. Het doel van deze lijn is de bereikbaarheid van de internist-infectiologen voor huisartsen en specialisten in de regio te verbeteren.  Het 06-nummer  is dagelijks bereikbaar tussen 8.30 en 17.30 uur voor alle vragen over patienten met koorts of met (verdenking op ) een infectie.

Belt u de Infectielijn, dan krijgt u direct een internist-infectioloog te spreken. U kunt terecht met vragen over patienten met onbegrepen koorts (eventueel na tropenbezoek) of over de diagnostiek en behandeling van infectieuze aandoeningen. Als blijkt dat telefonisch advies niet toereikend is, kan de patient natuurlijk terecht op de Polikliniek Infectieziekten of de Spoedeisende Hulp.

Infectielijn
(06) 20 24 25 19 (bereikbaar van 8.30 tot 17.30 uur)

(024) 361 11 11 (buiten kantooruren)

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen