Tegenslag voor stamcelonderzoek VS

Array

In Amerika mag voorlopig geen overheidsgeld worden gebruikt voor verder onderzoek naar stamceltechnologie. Dat heeft een rechter bepaald in een tussenvonnis over de financiering van stamcelonderzoek door de overheid.

De zaak is aangespannen door een Amerikaans onderzoekscentrum, gesteund door christelijke actiegroepen. De tegenstanders zeggen dat de overheid geen onderzoek mag betalen waarbij menselijke embryo’s worden gedood. De rechter vindt het aannemelijk dat ze de rechtszaak winnen en heeft de financiering daarom voorlopig verboden.

Betere behandeling
Het tussenvonnis is een tegenvaller voor president Obama. Die hief vorig jaar de beperkingen op die zijn voorganger Bush had opgelegd aan de overheidsfinanciering van stamcel-onderzoek.

Voorstanders zeggen dat het onderzoek kan leiden tot een betere behandeling van ziektes als Parkinson, diabetes en kanker.

Bron: NOS

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen