Training met simulator verbetert veiligheid

Array

Training in vaardigheden met simulatoren bij image-based procedures (IBP) verhoogt de veiligheid tijdens minimaal invasieve operaties. Dit bevestigt mevrouw Ir. S.N. Buzink in haar promotieonderzoek aan de TU Delft.

De discrepantie tussen gewenste en eigenlijke bekwaamheidsniveau kan verkleind worden door gebruik te maken van simulatietrainingen. Echter, training in basale laparoscopie vaardigheden heeft geen invloed op de prestatie in basale colonoscopie taken en omgekeerd. Training in en beoordeling van basale vaardigheden voor IBP zou zich daarom op elke soort IBP-taak apart moeten richten.

Doeltreffendheid
Het gebruik van specifieke kenmerken van de simulatorinterface bij de verschillende vaardigheden blijkt de doeltreffendheid van de training wel te vergroten. Verder heeft de integratie van een operatiekamer systeem en het prototype van de Pro/cheQ tool in de simulator een positief effect op de apparatuur- en instrumentariumgerelateerde risico’s in tijdens de ingreep.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen