Hoe staat het met uw eHealth?

0
407

Congres 27 oktober 2010 van en voor artsen over zorg op afstand
Het congres is primair bedoeld voor artsen. Er zijn een (beperkt) aantal plaatsen beschikbaar voor NVEH-leden (met korting) en andere geïnteresseerden.Voor veel artsen is eHealth nog een ver-van-mijn-bed show. Terwijl ICT-toepassingen in de zorg steeds dichterbij komen. Voorlopers onder de artsen kennen de winst van zorg op afstand. Zij delen op dit congres graag hun ervaringen met collega’s.

Lezingen en workshops
Van teleconsultatie tot tweetspreekuur en van online afspraken tot online inzicht in persoonlijke gegevens, het is allemaal te ervaren tijdens de workshops. Artsen uit de eerste en tweede lijn (waaronder een gynaecoloog, internist, huisarts, dermatoloog, neuroloog en psychiater) tonen hun eigen ervaringen met eHealth. Ook vertellen VWS, CVZ en andere instanties over hun visie op eHealth en de uitdaging een brug te slaan naar de praktijk.

Voorbeelden van vragen in de workshops

Een huisarts die via internet een specialist consulteert: werkt dat?

Patienten die via internet hun ziekenhuisgegevens inzien: kan dat?
Stel dat ik eHealth gebruik: wie betaalt dat?

De plenaire sprekers gaan vooral in op de grenzen en mogelijkheden van eHealth in de zorg. Waar lopen artsen tegenaan? Hoe gaat u om met uw veranderende rol als de behandeling deels wordt verplaatst van de spreekkamer naar de huiskamer via online contact? Wie betaalt het allemaal? En wat levert het op?

Binnenkort staat het volledige programma op www.knmg.nl/congres/ehealth. Voor meer informatie kunt u bellen met het KNMG congresbureau: (030) 282 33 91.

Datum

Woensdag 27 oktober 2010 van 14.30 tot 20.30 uur in Domus Medica te Utrecht.

Kosten

De toegangsprijs voor deelnemers aan het congres bedraagt:

Lid KNMG of NVEH: ? 50

Geen lid: ? 100

Maak gebruik van 20% vroegboekkorting en meldt u aan vóór 27 september 2010.

Accreditatie

ABC1 en ABMS: 4 punten. Voor AbSg is accreditatie aangevraagd.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de sponsormogelijkheden of een stand op de informatiemarkt? Op www.knmg.nl/congresbureau vindt u de sponsorbrochure.