Marsh breidt healthcare team uit

0
228

Assurantiemakelaar Marsh Nederland breidt de dienstverlening uit met een Healthcare & Science team. Josephine Colijn en Tom Ikink treden per 1 september in dienst als respectievelijk Directeur en Business Development Leader.

Met de aanstelling van healthcare & science experts Colijn en Ikink is het team Healthcare & Science compleet. Zij zullen in nauwe samenwerking ziekenhuizen, zorginstellingen, zorgondernemers en biosciencebedrijven bedienen. Josephine Colijn, Directeur Healthcare & Science bij Marsh: ‘De missie van het team is om de zorgmarkt te voorzien van echte “custom-made” advisering vanuit een integrale benadering en intensieve samenwerking met zowel verzekeraars als clienten. Marsh wil graag een bijdrage leveren aan het vergroten van de mogelijkheden tot het verzekeren van de grote aansprakelijkheidsrisico’s die inherent zijn aan het kennisintensieve, innovatieve karakter van veel ontwikkelingen in de zorg en science.’

Colijn en Ikink zijn geen onbekenden in de Nederlandse zorg- en verzekeringsmarkt. Colijn volgde een opleiding HBO Verpleegkunde en studeerde daarna Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Jarenlang begeleidde zij complexe fusie- en integratietrajecten. Voor haar overstap naar Marsh was zij algemeen directeur bij een assurantiemakelaar met speciale aandacht voor zorginstellingen. De jaren daarvoor bekleedde zij een aantal management- en directieposities in zowel de zorg- als de assurantiemarkt, waarbij zij speciale aandacht voor complexe organisatorische integratieprocessen had.

Ikink was na zijn studie Bestuurs- en Organisatiewetenschap werkzaam op het snijvlak van wetenschappelijk onderzoek en consultancy in de non-profit sector. Nadat zijn interesse was gewekt voor het aansprakelijkheidsveld heeft hij zich verder ontwikkeld in het assurantievak. In zijn laatste functie bij een assurantiemakelaar was hij verantwoordelijk voor de complexere adviestrajecten op het gebied van (medische) aansprakelijkheid, innovatie en valorisatie en was hij coördinator van een adviesteam gericht op zorg & science.