Landelijk Congres Moderne Dementiezorg

Innovaties in de zorg voor mensen met dementie
Wat kunnen mensen met dementie nog wel? Die vraag krijgt speciale aandacht tijdens een nieuwe editie van het landelijk congres Moderne Dementiezorg, op dinsdag 23 november 2010 in het NBC in Nieuwegein. Het congres wordt georganiseerd door StudieArena en zorginnovatiebureau DAZ i.s.m. het Alzheimercentrum van het VU medisch centrum, Alzheimer Nederland en het Trimbos-instituut. Afgelopen jaar hebben meer dan 400 mensen deelgenomen aan de vorige editie van dit congres.

De samenwerkende organisaties bieden een gevarieerd congresprogramma, waarin vernieuwende ontwikkelingen uit de dagelijkse dementiepraktijk worden gecombineerd met de laatste inzichten uit wetenschappelijk onderzoek. Veel aandacht gaat uit naar de menselijke kant van dementiezorg en de mogelijkheden voor technologische ondersteuning.

De deelnemers kunnen hun eigen programma samenstellen uit maar liefst 36 inspirerende workshops, met de volgende thema’s: ketenzorg, familieparticipatie en mantelzorg, kleinschalig wonen, communicatie, activiteiten, medicatie en behandeling, speciale clientgroepen, invloed van de omgeving en de inzet techniek. Het plenaire slotdebat gaat over de dementiezorg in 2025. Ook is er een informatiemarkt waar de deelnemers kennis kunnen maken met vernieuwende zorgoplossingen.

Plenaire sprekers zijn ondermeer: Prof. dr. Philip Scheltens, hoofd Alzheimer Centrum VUmc en hoogleraar Cognitieve Neurologie, Vrije Universiteit Amsterdam over de toekomst van medicatie en Prof. dr. Roy Kessels, hoogleraar neuropsychologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen, over het lerend vermogen van mensen met dementie.

Maak kennis met innovaties in de dementiezorg en ontmoet mensen met uiteenlopende achtergronden, die één ding delen: betrokkenheid bij goede dementiezorg.

Het complete congresprogramma staat op www.studiearena.nl. Moderne Dementiezorg 2010[1]

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen