Aftellen tot de publiekslezing van het Erasmus MC

Array

Voor de vijfde keer organiseert het Erasmus MC in De Doelen de publiekslezing Lof der Geneeskunst. Dit jaar staat de lezing in het teken van Hart & Vaten. Geïnteresseerden in het gratis evenement kunnen zich nog tot woensdag 1 september aanmelden via internet.

Gezond gedrag
Hart- en vaatziekten zijn de belangrijkste oorzaak van overlijden en ernstige ziekte in de westere wereld. Uit bevolkingsstudies komen verschillende risicofactoren naar voren: roken, een hoge bloeddruk, een hoog cholesterolgehalte, overgewicht, diabetes en te weinig beweging. Dit geeft weer algemene handreikingen voor gezond gedrag. Toch zegt dit weinig over individuele risico’s. Want weet ú hoe het met uw hart en vaten is gesteld…?

Voorspellen
De Erasmus MC-lezing, bekend onder de naam Lof der Geneeskunst, wordt gehouden op vrijdag 17 september. De sprekers zijn Ton van der Steen, hoofd Biomedical Engineering Erasmus MC Thoraxcentrum, en Valentin Fuster, directeur van het Cardiocasculair Institute in New York en auteur van belangrijke handboeken over cardiologie. Beide wetenschappers tonen aan hoe de samenwerking tussen medici en ingenieurs leidt tot nieuwe technieken om infarcten te voorspellen en voorkomen.

Afwisselend
De lezingen worden afgewisseld met optredens van toptalenten van Codarts, Hogeschool voor de Kunsten, die speciaal voor dit thema muziek- en dansoptredens hebben gecomponeerd.
Op de website van Lof der Geneeskunst is alles te lezen over het programma.

Aanmelden?
Deelname aan Lof der Geneeskunst is gratis. U kunt zich aanmelden via de website. Dat kan nog tot 1 september 2010.

Recente artikelen