NPCF biedt zorgorganisaties praktische checklist eHealth

0
240

Veel zorgorganisaties werken met zorg op afstand. Dat roept soms vragen op, bij clienten, maar ook bij zorgverleners. Bij clienten kunnen dat vragen zijn over de inhoud van de dienst, de kosten en mogelijke vergoedingen of de privacy. Zorgverleners kunnen bijvoorbeeld vragen hebben over de verdeling van verantwoordelijkheden. Als hulpmiddel voor zorgorganisaties die zorg op afstand bieden, is een praktische checklist ontwikkeld. De checklist is een direct toepasbare handreiking bij de zorg op afstand.

Klik hier voor een bladerpdf van de checklist.

De checklist is ontwikkeld binnen het project Zorg op Afstand. Vanuit dit project is vorige maand het meetinstrument klantervaringen Zorg op afstand verschenen.

Dit project werd door Nationaal ICT Instituut in de Zorg (Nictiz) gecoördineerd en uitgevoerd in samenwerking met de Nederlandse Patienten Consumenten Federatie (NPCF), organisatie van zorgondernemers ActiZ, Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN), brancheorganisatie GGZ Nederland en Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland’.

De checklist is hier te bestellen en de downloaden en ook terug te vinden in de webwinkel binnen het onderdeel ‘ICT in de zorg‘.

Bron: NPCF

Vorig artikelGenezen beter dan voorkomen?
Volgend artikel1 op 3 Belgische gemeenten kampt met een tekort aan huisartsen
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.