Liliane Fonds en Livit slaan handen ineen voor kinderen met een handicap

Array

Het Liliane Fonds en Livit Orthopedie BV gaan samenwerken. Directeur van het Liliane Fonds Kees van den Broek en Jan Willem van der Windt, directeur van Livit, hebben vandaag op het kantoor van het Liliane Fonds te ’s-Hertogenbosch een overeenkomst getekend. Het doel is om minstens vijf jaar als maatschappelijke partners kinderen met een beperking in de armste delen van de wereld te steunen op het gebied van orthopedie.

Meedoen

Kinderen met een handicap moeten zo volledig mogelijk mee kunnen doen. Thuis en in hun gemeenschap. Vaak kan dat niet, door belemmeringen die rechtstreeks te maken hebben met hun handicap. Vooral in de armste delen van Afrika, Azië en Latijns-Amerika, waar de kennis op het gebied van hulpmiddelen en techniek om deze drempels weg te nemen niet altijd actueel is. Het Liliane Fonds steunt, samen met lokale partnerorganisaties, kinderen in deze gebieden.

Bewegingsvrijheid

Specialist in orthopedische hulpmiddelen Livit is actief op meer dan 400 locaties in Nederland, waaronder een grote vestiging in ’s-Hertogenbosch. Livit vindt dat iedereen zich vrij moet kunnen bewegen en wil mobiliteit mogelijk maken voor wie dit niet (meer) vanzelfsprekend is. Daarmee beschikt Livit over de kennis en expertise om partnerorganisaties van het Liliane Fonds te versterken. Livit kan bijvoorbeeld nieuwe technieken delen om bij te dragen aan een betere hulpverlening. De praktische en eenvoudige oplossingen die in die landen worden gebruikt kunnen op hun beurt werknemers van Livit persoonlijk en binnen hun vakgebied inspireren.

Steunbetuiging

Als aftrap van de samenwerking steunde Livit het Liliane Fonds met een actie rond de kerstdagen. Met de opbrengsten ondersteunt het Liliane Fonds kinderen met een handicap in Rwanda, zodat ze volop mee kunnen doen met hun leeftijdgenoten.

Bron: Liliane Fonds en Livit

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen