Nacht van de Onderzoeker

Array

Vrijdag 24 september organiseert het Erasmus MC de Europese Nacht van de Onderzoeker: een groot wetenschapsevenement in Pathé Schouwburgplein.  Op die dag wordt het publiek in de bioscoop van 16.45 uur tot middernacht voorgelicht over wetenschap.

Live-verbindingen
De Nacht van de Onderzoeker wordt ook in andere delen van Europa gehouden. Via live-verbindingen wordt contact gelegd met internationale toponderzoeksinstituten. In de bioscoopzaal geven Nederlandse deskundigen tekst en uitleg bij de getoonde beelden.

Primeur
Genève vertelt iets over de deeltjesversneller van CERN. Oxford geeft uitleg over kernfusie als mogelijke oplossing voor het energieprobleem. Rome biedt de mogelijkheid om sterren te bekijken met de grootste radiotelescopen ter wereld.  De Rotterdamse bijdrage komt van cardiologen van het Erasmus MC. Zij presenteren een primeur op het gebied van stents. De wetenschapsnacht wordt afgesloten met een live-verbinding met een observatorium op de Zuidpool.

Maaltijd
Het publiek wordt niet alleen bijgepraat over wetenschap, maar kan het ook proeven. De Rotterdamse chef-kok Rob Baris is uitgenodigd om voor de Nacht van de Onderzoeker hapjes te bereiden, geïnspireerd op de polymaaltijd. Dit is een diner van levensverlengende ingredienten, gebaseerd op onderzoek van de afdeling Maatschappelijke Gezondheidszorg van het Erasmus MC.

Klik hier voor het complete programma en voor inschrijving voor de Europese Nacht van de Onderzoeker.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen