7 september deadline Mediaprijs 2010 Hersenstichting

De Hersenstichting Nederland nodigt journalisten en redacteuren van gedrukte media uit om uiterlijk 7 september a.s. bijdragen in te zenden voor de Hersenstichting-Mediaprijs 2010. Deze prijs bestaat uit een geldbedrag van EUR 3000 en wordt uitgeloofd aan de journalist of redacteur (schrijvende pers) die na 7 september 2009 het beste artikel schreef over de hersenen of een hersenaandoening.

Met de prijs wil de Hersenstichting zowel kwaliteit als kwantiteit van journalistieke bijdragen over hersenen, hersenaandoeningen en hersenonderzoek stimuleren. De prijs wordt uitgereikt tijdens de jaarlijkse Hersenstichting Publieksdag op 14 oktober a.s. in het Beatrixtheater van de Jaarbeurs in Utrecht. Er worden daar 1200 mensen verwacht.

De Hersenstichting wil hersenaandoeningen voorkomen, genezen en ervoor zorgen dat hersenpatienten een zo volwaardig mogelijk leven kunnen leiden. Dat probeert zij te bereiken door zoveel mogelijk kennis over de hersenen te vergaren en te verspreiden. De jury beoordeelt de inzendingen vooral op de criteria ‘toegankelijkheid voor een breed publiek’ en ‘boeiend’. De jury bestaat uit:

  • Theo van Woerkom (voorzitter), neuroloog verbonden aan het HagaZiekenhuis en voormalig bestuurslid van de Hersenstichting.
  • Rob Trip, anchorman van het NOS Journaal, ambassadeur van de Hersenstichting.
  • Renie van Wijk, plv. hoofdredacteur van Libelle, o.a. bedenker en ex-eindredacteur van MIND Magazine.
  • Henk Bor, oprichter/voorzitter van de NAH stichting, zie www.nah-stichting.nl/index.php.

Deelnemers kunnen hun inzending(en) in viervoud opsturen naar Hersenstichting Nederland, t.a.v. Ria Davis, Postbus 191, 2501 CD Den Haag. Het reglement en nadere informatie staat op www.hersenstichting.nl/activiteiten/alle-activiteiten/hersenstichting-m ediaprijs-2010.html.

Bron: Hersenstichting

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen