Jan-Eric Slot benoemd als CEO van IHTSDO

Array

Jan-Eric Slot is benoemd tot Chief Executive Officer van de IHTSDO. De IHTSDO is de beheerorganisatie van SNOMED CT.  Een Nederlander krijgt hierdoor een belangrijke functie in de  Management Board van het International Health Terminology Standards Development Organisation (IHTSDO), Jan-Eric zal in November 2010 starten. Momenteel in hij nog CIO bij het AMC waar hij verantwoordelijk is voor een portfolio van meer dan 1000 applicaties binnen een innovatief ziekenhuis. Jan‐Eric geeft daarnaast ook  IT Governance op de universiteit en is editor van HITE (Hospital Information Technology Europe).<!–more–>

Jan Eric Slot studeerde geneeskunde aan het AMC, hetzelfde instituut waar hij sinds 2005 CIO is. Jan-Eric heeft in het verleden (vanaf 1986) diverse managementposities bekleed in de Gezondheidszorg IT, onder andere bij Shared Medical Systems, Digital en ADAC Labs. Daarnaast studeerde hij Informatiewetenschappen en Bedrijfskunde, in Nederland en Belgie. Hij was lange tijd aan de provider-kant actief in het domein waar IT en medische zorg elkaar overlappen. Vanwege zijn medische achtergrond en zijn ervaring in de commerciele IT-dienstverlening, is hij vertrouwd met de talen en belangen van de medicus, de econoom en de technicus. Met de benoeming van Jan-Eric Slot vult Nederland heeft Nederland tevens een goede ambassadeur om SNOMED CT te implementeren.

<em>Bron:<a href=”http://www.ihtsdo.org/news/article/view/jan-eric-slot-appointed-ceo-of-the-ihtsdo/”> IHTSDO</a></em>

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen