Online game: houd je bloedsuiker op peil en win!

Array

Diabetes Fonds lanceert Balance Battle
Vandaag lanceert het Diabetes Fonds de Balance Battle. Een online game die laat zien wat diabetes doet in je lichaam en wat je moet doen om je bloedsuiker op peil te houden. De game is te spelen op www.diabetesfonds.nl en in CORPUS, het belevingscentrum rond het menselijk lichaam in Oegstgeest. De spelers die op 30 september de hoogste score hebben, winnen vrijkaartjes voor CORPUS.

Als gamer ben je een mannetje dat als een razende een parcours aflegt. Tijdens het parcours moet je overeind blijven. Omdat je diabetes hebt, valt dat niet mee. Door goed met rondvliegende bananen, beweging en medicijnen om te gaan blijft je bloedsuiker goed en kun je winnen.

Directeur Bert Kuipers van het Diabetes Fonds: “We richten ons met de Balance Battle vooral op jongeren. Het is lastig om te laten zien ‘waar je diabetes zit’ of wat er precies gebeurt in je lichaam. Bij diabetes kan het lichaam de bloedsuiker niet meer zelf regelen. Het evenwicht is weg. Dat kenmerk is gebruikt in het spel. Op een vereenvoudigde en grappige manier ervaar je dat leven met diabetes een battle kan zijn”.

Het spel staat op de site van het Diabetes Fonds maar is ook te spelen in Corpus. Hier is het een onderdeel van de lifeline. Een reis door het  lichaam, waarbij je tussen de ‘bloedvaten’ op een computer met een touchscreen hetzelfde spel kunt spelen.

Bewegen en goede bloedsuiker belangrijk

In Nederland hebben inmiddels bijna 1 miljoen mensen diabetes. Jongeren krijgen meestal type 1, het lichaam maakt geen insuline aan. Dit type is niet te voorkomen.  Steeds meer mensen hebben diabetes type 2, het lichaam reageert niet goed op insuline. Dit type is te voorkomen door te bewegen en op voeding te letten.

De gevolgen van diabetes zijn voor beide typen vergelijkbaar. Zo kunnen mensen last krijgen van hartklachten, slechtziendheid en nieraandoeningen. Bewegen en op de bloedsuiker letten, kunnen dit proces vertragen. Vandaar dat dit is gekozen als uitgangspunt van het spel.

Familiefonds maakt spel mogelijk

Het Diabetes Fonds maakt zich sterk om diabetes en complicaties te voorkomen en te genezen. Daarmee wil het zorgen voor een betere kwaliteit van leven voor mensen met diabetes. Om dat te bereiken zamelt het Diabetes Fonds geld in voor wetenschappelijk onderzoek en voorlichting. Het fonds krijgt geen subsidie van de overheid. Een familiefonds, de Stichting Zabawas heeft het volledige spel gefinancieerd. Zij ondersteunen de doelstellingen van het fonds en vinden voorlichting erg belangrijk.

Recente artikelen