Ziekenhuizen organiseren beurs ‘Duizend Borsten’

Array

Eerste beurs over borsten en borstkanker

De mammacare-teams van de zes ziekenhuizen in Noord-Holland Noord organiseren in de borstkankermaand oktober de beurs ‘Duizend Borsten’. Iedereen die geïnteresseerd is in de gezondheid van zijn of haar borsten – niet alleen borstkankerpatiënten, maar ook familie, vrienden, buren, collega’s en andere belangstellenden – vindt bij ‘Duizend Borsten’ een aantrekkelijk programma van informatie en entertainment. De beurs is op vrijdag 15 oktober van 15.00 tot 22.00 uur in de Waerdse Tempel in Heerhugowaard. De officiële opening wordt verricht door de heer J.W. Remkes, commissaris van de Koningin Noord-Holland.
“Er is veel te vertellen over borsten en over borstkanker”, zegt chirurg Hermien Schreurs. “Daarom organiseren we een evenement dat zowel informatief als aansprekend is voor een breed publiek.” Naast informatie over borsten, borstkanker en de behandeling van borstkanker zijn er films, muzikale optredens, modeshows en lezingen. Motivatiecoach en voormalig bokskampioen Lucia Rijker geeft een presentatie. En er zijn visagisten, kappers, masseurs en voedingsadviseurs. Professionele fotografen maken bijzondere portretten die de bezoekers gratis thuisgestuurd krijgen. Uiteraard zijn er artsen en ervaringsdeskundigen aanwezig. In stands en via lezingen delen ze kennis en ervaringen. Angela Groothuizen sluit de dag muzikaal af. Iedereen krijgt een goed gevulde goodie-bag mee naar huis.
Uniek
‘Duizend Borsten’ is uniek: niet eerder in Nederland sloegen ziekenhuizen de handen in elkaar om een dergelijk groot evenement te organiseren. De beurs is een samenwerking tussen zes mammacare-teams van de ziekenhuizen in de regio: Westfriesgasthuis in Hoorn, Zaans Medisch Centrum in Zaandam, Gemini Ziekenhuis in Den Helder, Medisch Centrum Alkmaar in Alkmaar, Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk en Waterlandziekenhuis in Purmerend. Mammacare-teams bestaan uit artsen en verpleegkundigen die gespecialiseerd zijn in onderzoek naar en behandeling van afwijkingen in borsten.
De toegang bedraagt € 3,50. De opbrengst van de beurs gaat naar de IPSO inloophuizen van Noord-Holland Noord. Voor meer informatie, routebeschrijving en ticketverkoop: www.duizendborsten.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen