Meedenkkracht gezocht om geweld terug te dringen

Array

Werknemers met een publieke taak – van brandweerlieden tot baliepersoneel – krijgen vaak te maken met verbaal of fysiek geweld zoals schelden, spugen of slaan. De overheid pakt dit geweld op verschillende manieren aan, samen met de mensen op de werkvloer. Ook u kunt een bijdrage leveren. Hieronder vertellen we hoe.

Het programma Veilige Publieke Taak (VPT) van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) werkt sinds 2007 aan oplossingen om agressie en geweld op de werkvloer te verminderen. Dat heeft geleid tot een flink aantal nieuwe initiatieven, maatregelen en normen. Mensen met een publieke taak hebben zelf misschien wel de meeste kennis en ervaring om agressie en geweld te verminderen.

De campagne maakhetveilig.nl mobiliseert de creativiteit en meedenkkracht van iedereen met een publieke taak. Op de website maakhetveilig.nl kan iedereen zijn ideeen en oplossingen delen met collega’s overal in het land. Dat doen ze door ideeen in te leveren en samen uit te werken in interactieve digitale werkplaatsen. Goede ideeen komen in aanmerking om met steun vanuit VPT uitgevoerd te worden.

Heeft u vragen of opmerkingen, dan kunt u contact opnemen met Bureau KLB, 070-3025830. Neem ook alvast een kijkje op de site www.maakhetveilig.nl, deze zal op 6 september on-line gaan.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen