Zuurstoffles veroorzaakt brand bij bezoek van huisarts

Array

Een huisarts, zijn chauffeur van de hap en de patient die zij thuis bezochten, moesten donderdagnacht naar het ziekenhuis nadat er brand ontstond tijdens het klaarmaken van de zuurstoffles. Dat heeft directeur Kien Smulders van Huisartsenpost de Gelderse Vallei bevestigd.

De bewoner van het appartement aan de Bassecour in Wageningen kreeg door een huisarts zuurstof toegediend. Door nog onbekende oorzaak explodeerde de fles en ontstond er brand in de woning. De brandweer kon niet voorkomen dat het appartement volledig uitbrandde. De aangrenzende woningen zijn tijdelijk ontruimd geweest. Drie panden zijn tijdelijk onbewoonbaar. De chauffeur liep ernstige brandwonden aan zijn hand op. De huisarts wist de patient op tijd uit het brandende appartement te evacueren. Hij ademde daarbij rook in, waardoor hij nog steeds last heeft van zijn luchtwegen. Alle drie zijn voor behandeling in het ziekenhuis geweest. Alleen de patient heeft daar de nacht doorgebracht. Vrijdag is de patient uit het ziekenhuis ontslagen.

Het onderhoud van de zuurstofflessen van Huisartsenpost de Gelderse Vallei is uitbesteed aan een ‘gekwalificeerde zuurstofleverancier’. Alle zuurstofflessen die de hap gebruikt, worden nu onderzocht.

De Inspectie voor de Gezondheidszorg zegt een melding te hebben ontvangen over het incident. Naar aanleiding daarvan is de fabrikant van de zuurstoffles opdracht gegeven om de oorzaak te onderzoeken.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen