Balkenende teleurgesteld over vertrek Klink

Array

Demissionair premier Jan Peter Balkenende (CDA) heeft met teleurstelling kennis genomen van het besluit van partijgenoot Ab Klink om uit de Kamerfractie te stappen. ‘Ik vind het heel jammer, maar ik respecteer zijn keuze’, liet Balkenende bij de opening van het academisch jaar aan de Vrije Universiteit in Amsterdam in een reactie op het nieuws weten. Klink heeft Balkenende voor hij zijn beslissing naar buiten bracht geïnformeerd. Minister-president Balkenende was aanwezig als spreker bij de opening van het Academisch Jaar van de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij sprak over moraal, vrijheid en verantwoordelijkheid. Later bleek dat zijn speech zeer toepasselijk was in het kader van de ontwikkeling rond zijn vertrouweling en partijgenoot Ab Klink. De premier verwacht niet dat het vertrek van Klink zal leiden tot verdere strubbelingen binnen het CDA. Balkenende spreekt van een ‘persoonlijke afweging’ van Klink.

Klink en Balkenende werkten in de jaren tachtig en negentig samen bij het wetenschappelijk bureau van het CDA. Van 1999 tot 2007 was Klink daar directeur. Daarna trad hij als minister van VWS toe tot het vierde kabinet van Balkenende. Hij verwacht niet dat het vertrek van Klink zal leiden tot verdere strubbelingen binnen het CDA. Balkenende spreekt van een ‘persoonlijke afweging’ van Klink. Ook verwacht de premier geen verdere gevolgen voor VWS, omdat klink gewoon aanblijft als demissionair minister van VWS.

Klink en Balkenende werkten in de jaren tachtig en negentig samen bij het wetenschappelijk bureau van het CDA. Van 1999 tot 2007 was Klink daar directeur. Daarna trad hij als minister van VWS toe tot het vierde kabinet van Balkenende.

Fotografie: Jan de Leeuw

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen