Eerste Nationale Patiëntendagen in aantocht

Array

Op 8 en 9 oktober 2010 worden in de Amsterdamse RAI voor de eerste maal de Nationale Patientendagen gehouden. Het evenement is gericht op alle consumenten die belangstelling hebben in hun eigen gezondheid en de gezondheidszorg.

Op de beursvloer zijn gedurende 8 en 9 oktober ruime mogelijkheden om de nieuwste ontwikkelingen te zien en te testen. Onafhankelijke specialisten informeren de bezoeker over de laatste innovaties op gezondheidsgebied. Alle specialismen zijn hierbij vertegenwoordigd. Er komen onder andere sessies over Hart- en Vaatziekten, Diabetes, Kanker en COPD. Het complete programma is te zien op www.nationalepatientendagen.nl

Paul Witteman, die als Ambassadeur betrokken was bij het ontstaan van de Nationale Patientendagen steunt het initiatief. “Ik doe dit graag, juist omdat er medische informatie op laagdrempelig niveau wordt gedeeld met het grote publiek”.

De Nationale Patientendagen 2010 bieden een platform waar belangen- en patientenverenigingen, voedingsdeskundigen, medische bedrijven, -specialisten en verzekeraars aanwezig zijn om de bezoekers op maat van informatie te voorzien. Dit vindt plaats in 75 workshops, de inhoud van deze sessies wordt beoordeeld door een onafhankelijke Raad van Toezicht, onder leiding van reumatoloog en voorzitter van de Patientendagen Mart van de Laar. Het initiatief wordt door meerdere overkoepelende organisaties ondersteund. De Nederlandse Patienten Consumenten Federatie en de Chronisch zieken en Gehandicapten Raad zijn mede betrokken bij de organisatie.

De beurs wordt gehouden in de RAI in Amsterdam en is volledig rolstoeltoegankelijk. De toegangsprijs is € 15,- aan de deur en tickets kunnen in de voorverkoop worden gekocht op www.nationalepatientendagen.nl voor € 12,50. Op de site is ook meer achtergrondinformatie en het programma te vinden.

Bron: Nationale Patientendagen

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen