Informatieblad `Mobiliteitsmanagement ziekenhuizen en zorginstellingen’

Array

Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer
Ministerie van VROM

Infomil heeft op een rijtje gezet hoe de milieubelasting van het verkeer en vervoer van en naar ziekenhuizen en zorginstellingen beperkt kan worden. Dit is te lezen in een nieuw informatieblad.

Het informatieblad `Mobiliteitsmanagement bij ziekenhuizen en zorginstellingen’ is bedoeld voor de vergunningverlener en handhaver van het gemeentelijk en provinciaal bevoegd gezag.

Het geeft hen inzicht in de mogelijkheden die er zijn om verkeer en vervoer minder belastend voor het milieu te maken. Zo worden maatregelen genoemd die in specifieke gevallen tot de oplossing van het probleem leiden. Bijvoorbeeld door het fietsen van woon-werk te stimuleren en daarbij speciale aandacht vestigen op het bestaan van de elektrische fiets.

Vervoermanagement
Infomil informeert overheden over vervoersmanagement als onderdeel van het milieubeleid. Zij doet dit in opdracht van het ministerie van VROM. Eerder verschenen bij Infomil de informatiebladen:
* `Vervoermanagement met bedrijven’
* `Vervoermanagement bij publiekstrekkers’

De informatiebladen zijn te downloaden op de site van Infomil. Bij het onderwerp `Vervoermanagement’ vindt u informatie over maatregelen op het gebied van het woon-werkverkeer, het bezoekersverkeer, het zakelijke verkeer en het goederenvervoer.

Meer informatie

* www.infomil.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen