Masterclass Gezondheidsrecht start weer in januari 2011

Op 4 januari 2011 start voor de 27e keer de jaarlijkse Masterclass Gezondheidsrecht van het Julius Centrum. Zij bieden die aan u, lezer, aan omdat professionals en managers, zowel in de somatisch gerichte gezondheidszorg als in de geestelijke gezondheidszorg, dagelijks in contact komen met veranderingen in patientenwetgeving zoals de WGBO en de wet BIG, met regelingen rond de kwaliteit van zorg of met nieuwe vraagstukken over uw aansprakelijkheid als hulpverlener.

Sommige wetten zoals de Wet op het mentorschap, de Wet klachtrecht, de Kwaliteitswet en de Wet medezeggenschap clienten zorginstellingen bent u in de praktijk wellicht reeds tegenkomen, afhankelijk van uw werkterrein. Dat terrein kan zowel intra- als extramuraal zijn, gericht op individuele hulpverlening of op preventieve activiteiten bij bepaalde bevolkingsgroepen.

Deze cursus is geschikt voor: artsen, verpleegkundigen, klachtenfunctionarissen, hulpverleners in de intra- en extramurale (geestelijke) gezondheidszorg (ziekenhuizen, verpleeghuizen, RIAGG’s, APZ-en, PAAZ-en, verslavingszorg) managers/leidinggevenden in gezondheidszorginstellingen, docenten gezondheids-recht, juristen, vertrouwenspersonen, bestuurders en medewerkers van patientenverenigingen. Er zijn tien bijeenkomsten gepland op dinsdagmiddagen van 16.00 -19.00 uur op het UMC Utrecht.

De cursus staat onder leiding van advocaat en Juliusdocent mr. Ivo Sindram. Julius gezondheidsjuriste mr. Monique Biesaart en prof.dr. Guus Schrijvers  zijn er ook regelmatig bij. Tijdens elke inleiding komen één of twee landelijk gerenommeerde juristen of artsen aan het woord. Wilt u deelnemen aan deze Masterclass? Stuur dan een mail aan Masterclass organisator  Petra Schimmel. Zij stuurt u dan de brochure toe. Lees die , schrijf u in (de maximale groepsgrootte is 25 personen) fris uw kennis op en deel al uw goede en slechte juridische ervaringen. Over enkele dagen staat de brochure op www.integratedcare.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen