Minister Klink levert zetel in

Ab Klink stapt per direct op als lid van de Tweede Kamerfractie van het CDA. Hij blijft wel aan als demissionair minister van Volksgezondheid.

Klink: ‘Na alle gebeurtenissen van de afgelopen week is er voor mij een onwerkbare situatie binnen de CDA-fractie ontstaan. De basis voor samenwerking – vertrouwen – is aangetast. Daardoor kan ik niet meer met voldoende overtuigingskracht binnen de fractie opereren. En dat gaat ten koste van mijn geloofwaardigheid’, Klink blijft, naar eigen zeggen,  ‘met overtuiging’ lid van het CDA.

In een turbulente week  kreeg Klink  “de zwarte Piet” toegesspeeld, nadat hij in een brief had laten weten zich niet meer te kunnen verenigen met de ontwikkelingen in de onderhandelingen voor een nieuw kabinet. t

Klink wordt in de fractie opgevolgd door Raymond Knops, een katholiek partijlid uit Limburg. Hij zei maandag:’Het is bekend dat ik tot de rechts-conservatieve vleugel van de fractie behoor.’

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen