Enkel verstuikt? Doe mee en help herhaling voorkomen!

Na de vakantie gaan alle grote sportcompetities weer van start. Er wordt dus flink gesport de komende maanden. Helaas ontstaan er daarbij ook regelmatig blessures. Een van de meest voorkomende is de enkelverstuiking (>500.000 per jaar!). Na een eerste enkelverstuiking, lopen sporters een dubbel zo hoog risico om opnieuw hun enkel te verstuiken. Herhaalde enkelverstuikingen kunnen chronische enkelklachten tot gevolg hebben, zoals instabiliteit, pijn en verminderde bewegelijkheid, waardoor mensen soms helemaal stoppen met sporten. Wij van het EMGO+ doen onderzoek naar het voorkomen van herhaalde enkelverstuikingen bij sporters. We zoeken nog 300 sporters die recent (<2 maanden geleden) een enkelverstuiking hebben opgelopen. Dit hoeft niet perse tijdens sport gebeurd te zijn. Ben je ouder dan 18 jaar en zelf net door je enkel gegaan? Meld je dan nu aan op: www.anklesbackincontrol.nl! Je krijgt dan van ons een gratis aanvullende behandeling voor thuis aangeboden (oefentol, sportbrace of beiden).

Sporters met een enkelverstuiking melden zich aan via internet. Zij maken hun reguliere behandeling gewoon af. Wanneer ze weer gaan sporten starten ze in ons onderzoek. Wij bieden ze een gratis aanvullende behandeling voor thuis; balanstraining (o.a. op een oefentol), een sportbrace (tijdens sport) of beiden. We vervolgen de sporters een jaar via een maandelijkse vragenlijst. Onze belangrijkste uitkomstmaat is het aantal herhaalde enkelverstuikingen (incidentie) per groep. Op die manier denken we te kunnen achterhalen wat de meest effectieve aanvullende behandeling is om herhaalde enkelverstuikingen te kunnen voorkomen.

Op dit moment hebben we 130 deelnemers. De meeste grote sportbonden werken al mee aan het onderzoek (o.a. KNLTB, KNKV, NeVoBo). Om ons onderzoek succesvol te kunnen voltooien hebben wij voor eind 2010 nog 300 deelnemers nodig. We willen het nieuwe competitieseizoen fris starten. Graag zouden we daarom uw medewerking vragen om ons onderzoek onder de aandacht te brengen via een link op uw website.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen