Mantelzorgsalon Lichamelijke belasting en mantelzorg

Gemeente Noordwijkerhout
Mantelzorgsalon Lichamelijke belasting en mantelzorg

Zorgen voor een ander kan lichamelijk zwaar zijn. Iemand even uit de stoel helpen opstaan, een stukje buiten achter de rolstoel lopen of iemand in en uit bed helpen. Er zijn verschillende technieken en hulpmiddelen waardoor de lichamelijke belasting van de mantelzorger verminderd kan worden. De zorg die u biedt blijft hetzelfde, maar gaat niet of minder ten koste van uw lichaam.

Op donderdagavond 16 september 2010 organiseert de gemeente van 19.30 tot 21.30 uur een Mantelzorgsalon in restaurant Zegers aan de Herenweg in Noordwijkerhout. Tijdens deze avond staat het thema “lichamelijke belasting en mantelzorg” centraal.  Boukje Keijzer, ergotherapeut en lid van de Wmo adviesraad, vertelt hier meer over en gaat in op vragen van mantelzorgers. Welke mogelijkheden zijn er, hoe kan een hulpmiddel verkregen worden, welke financieringsmogelijkheden zijn er, wie kan mij persoonlijk adviseren in mijn specifieke situatie of wie kan mij de (til) technieken leren.

Aanmelden niet nodig
Deelname is gratis. U hoeft zich vooraf niet aan te melden. Alle mantelzorgers zijn van harte welkom. Kent u een mantelzorger, maak hem of haar dan attent op deze avond. Een mantelzorger is iemand die onbetaald, langere tijd en intensief zorgt voor een gehandicapte, zieke of oudere uit de directe omgeving.

Informatie
Voor vragen over de mantelzorgsalon kunt u terecht bij het Lokaal Loket in het Gezondheidscentrum, Via Antiqua 23, telefoon (0252) 343 800 of e-mail lokaalloket@noordwijkerhout.nl. Het Lokaal Loket is op werkdagen geopend van 09.00 tot 12.00 uur.