Zorgverzekeraar Menzis is ‘Grootste stijger’ in het Beste Werkgeversonderzoek 2010

Array

Op donderdagmiddag 9 september 2010 om 17.00 uur heeft Effectory, Nederlands marktleider op het gebied van medewerkersonderzoek, de winnaars van de Beste Werkgevers Awards 2010 bekend gemaakt in het Muziekgebouw aan ‘t IJ in Amsterdam. Zorgverzekeraar Menzis uit Wageningen is uitgeroepen tot ‘Grootste stijger in algemene tevredenheid’ in de categorie meer dan 1.000 medewerkers. De tevredenheid van de medewerkers van Menzis is gestegen van een 6,8 naar een 7,5. Een toename van 10%, een uitstekende prestatie.

Het Beste Werkgevers onderzoek is door Effectory ontwikkeld om een objectief oordeel te kunnen vellen over werkgeverschap in Nederland. Ruim 1.700 organisaties hebben in 2009 en 2010 de kans gehad om deel te nemen aan het onderzoek. In totaal is bij 369 organisaties het onderzoek uitgevoerd, waarbij ruim 190.000 respondenten hun mening hebben gegeven.

Resultaat vasthouden
Roger van Boxtel, voorzitter van de Raad van Bestuur van Menzis: “We zijn ontzettend blij met de titel ‘Grootste stijger’. Vooral voor onze medewerkers. Dit toont aan dat ze het fijn vinden om met elkaar te werken. Hun inzet wordt beloond. Afgezien daarvan krijgen we terug van medewerkers dat we samen met de andere bestuurders goed bezig zijn. De kunst is om dit resultaat vast te houden. Ik probeer in die flow te blijven door aanwezig te zijn op de werkvloer, door te luisteren naar werknemers en uitleg te geven over het beleid.”

Hoogste scores algemene tevredenheid
De algemene tevredenheid van de medewerkers over de organisatie als geheel bepaalt de Beste Werkgeversscore van een werkgever. Het advies- en ingenieursbureau Movares behaalde een rapportcijfer van 8,6 voor algemene tevredenheid, Groenteveredelingsbedrijf Rijk Zwaan een 8,5. Uitzonderlijk hoge scores. Het Nederlandse gemiddelde ligt op een 7,4, meer dan een punt lager.

Grootste stijgers
Naast de grootste stijger Menzis,  heeft Transport en Logistiek Nederland  eveneens hoog gescoord. Hier werd zelfs een stijging van ruim 17% behaald (van een 6,5 naar een 7,8). Transport en Logistiek Nederland mag zich hiermee dan ook ‘Grootste stijger’ noemen in de categorie minder dan 1.000 werknemers.

Themawinnaars
Naast de Beste Werkgeversscore zijn er 4 thema’s geselecteerd waarop organisaties – ongeacht de bedrijfsgrootte – kunnen uitblinken:  leiderschap, ontwikkelingsmogelijkheden, engagement en werksfeer. Deze thema’s zijn gekozen omdat dit enerzijds actuele HR thema’s zijn, waar veel HR managers mee bezig zijn. Anderzijds zijn dit onderwerpen die voor werkzoekenden interessant zijn bij de selectie van een werkgever.

Schoenenretailer vanHaren behaalde een 8,1 voor het thema leiderschap. Ontwikkelingsmogelijkheden werd door de medewerkers van het advies- en trainingsbureau Zuidema beoordeeld met een 7,7. Hoge scores, die ver boven het landelijk gemiddelde uitsteken. Red Bull behaalde voor werksfeer een 8,5 en voor engagement maar liefst een 8,7, de hoogst behaalde score van het Beste Werkgevers onderzoek.

Beste Werkgevers Gids 2010
De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in de Beste Werkgevers Gids 2010. In deze gids is te zien wie de Beste Werkgevers van 2010 zijn, op welke onderwerpen ze goed scoren en misschien wel het belangrijkste: waarom medewerkers juist hun werkgever een aantrekkelijke werkgever vinden. Heeft u interesse in de Beste Werkgevers gids? Neemt u dan contact op met Effectory via 020-3050102 en ontvang een gratis exemplaar.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen