LHV furieus over aantijging NMa

Array

De LHV is buitengewoon ontstemd over de suggestieve berichtgeving van de Nederlandse Mededingingsautoriteit over de boete die zij oplegt voor het verbreken van een deurzegel tijdens een onderzoek van de NMa op het kantoor van de LHV.
‘Wij vinden het onbehoorlijk dat de toezichthouder ons aan de schandpaal nagelt terwijl ze precies weet hoe de vork in de steel zit. De feiten rechtvaardigen op geen enkele manier de suggestieve verdachtmakingen van de NMa,’ zegt directeur Lodi Hennink van de LHV.

De NMa verzuimt in haar berichtgeving te vermelden dat:

  • het zegel ’s nachts is verbroken tijdens een beveiligingsronde door een externe bewakingsdienst, en dus niet door een medewerker van de LHV;
  • de betreffende bewaker dit in een verhoor met de NMa heeft bevestigd zodat hierover bij de NMa geen enkele twijfel kan bestaan;
  • na de nacht van de verbreking van het zegel de NMa zelf niets onrechtmatigs in de betreffende ruimte heeft geconstateerd en zij dit ook schriftelijk heeft vastgelegd.

Dat de NMa de LHV een boete oplegt, vinden wij onterecht omdat de NMa zelf op grove wijze haar zorgvuldigheidsplicht heeft geschonden. De verzegeling van de ruimte heeft plaatsgevonden omdat de medewerkers van de NMa hebben geweigerd een uur over te werken en naar huis wilden. Dat terwijl zij zich volledig bewust waren van het feit dat de LHV is gevestigd in een verzamelgebouw waarbinnen de deuren niet op slot kunnen en waarbij meer dan 400 mensen over een pas beschikken die toegang geeft tot alle verdiepingen.

Zodoende heeft de NMa willens en wetens risico’s genomen waarop zij bij herhaling is gewezen: ‘Het is stuitend dat een toezichthouder zo haar machtspositie misbruikt, geen rekening houdt met de belangen van onze organisatie en dan als klap op de vuurpijl ook nog eens met een boete komt. Dit is natuurlijk onacceptabel. Wij stappen daarom naar de rechter om het besluit van tafel te krijgen’, aldus Hennink.

Bron: LHV

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen