ADHD onder controle

0
235

Kunnen kinderen met ADHD hun problemen overwinnen zonder medicijnen? Het antwoord is in verreweg de meeste gevallen: ja. In “ADHD onder controle beschrijft Stanley Greenspan zijn internationaal vermaarde methode voor de behandeling van kinderen met ADHD. Greenspan ziet ADHD niet als een op zichzelf staand probleem, maar als een verzameling van symptomen die voortkomen uit sensorische, motorische en zelfregulatieproblemen.

Met deze methode leer je je kind om deze problemen te overwinnen door:
– de motoriek te verbeteren
– handelingen en gedachten te plannen en structureren
– reacties op prikkels te reguleren
– te leren reflecteren
– zelfvertrouwen op te bouwen
– verhoudingen binnen het gezin te verbeteren
– te zorgen voor een gezonde omgeving

Aan de hand van concrete doelen, praktische tips en leerzame spelletjes kunnen ouders hun kind leren kalm, betrokken en aandachtig te worden – zonder medicijnen.

Stanley I. Greenspan (1941-2010) werd wereldwijd gezien als de belangrijkste autoriteit op het gebied van klinische behandeling van kinderen met ontwikkelingsproblemen. Hij was hoogleraar psychiatrie en kindergeneeskunde aan de George Washington University Medical School.

Zojuist verschenen:
Stanley I. Greenspan / ADHD onder controle / 168 pag. / € 19,95 / isbn 9789057123108
In ADHD onder controle beschrijft Stanley Greenspan zijn internationaal vermaarde methode voor de behandeling van kinderen met ADHD. Greenspan ziet ADHD niet als een op zichzelf staand probleem, maar als een verzameling van symptomen die voortkomen uit sensorische, motorische en zelfregulatieproblemen.
Aan de hand van concrete doelen, praktische tips en leerzame spelletjes kunnen ouders hun kind leren kalm, betrokken en aandachtig te worden – zonder medicijnen

ADHD onder controle
ADHD onder controle
Stanley I. Greenspan

Vorig artikelMediterraan eten gezonder voor ongeboren kind
Volgend artikelZelf thuis bloedspot prikken
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.