Angela Groothuizen zet zich in voor borstkanker

Array

Angela Groothuizen neemt in oktober het stokje over van Danielle Oerlemans. Zij is dan het gezicht van de Borstkankermaand (oktober) en van deze website.
Samen met haar dochters en de hulp van een ontwerpster heeft Angela voor dit jaar een bijzonder armbandje gekozen. Daarnaast zal de zangeres haar muzikale kwaliteiten inzetten voor KWF Kankerbestrijding: zij gaat binnenkort de studio in om een single op te nemen die zij opdraagt aan haar oud-collega Ria Brieffies die vorig jaar overleed aan kanker. De opbrengsten van deze single komen volledig ten goede aan KWF Kankerbestrijding.

KWF Kankerbestrijding heeft dit jaar Angela Groothuizen gevraagd zich in te zetten tijdens de Borstkankermaand. ‘Ik geloof in de kracht van wetenschappelijk onderzoek’, vertelt Angela Groothuizen in een exclusief interview.
Dankzij wetenschappelijk onderzoek overleven steeds meer vrouwen de ziekte: de kans dat een vrouw na vijf jaar nog in leven is in Nederland is ruim 85%, de overlevingskans na 10 jaar is ruim 75 %.
Het armbandje van KWF Kankerbestrijding, komt ten goede aan onderzoek naar borstkanker en psychosociale projecten.
‘Ik vind het een mooie gelegenheid om iets terug te doen,’ aldus Groothuizen. Meer geld, betekent meer onderzoek. En meer onderzoek betekent meer genezing en een betere kwaliteit van leven. Toen ik benaderd werd door KWF Kankerbestrijding was Ria net een paar maanden geleden overleden. Ze is destijds zo goed opgevangen. Zonder wetenschappelijk onderzoek, was Ria veel sneller dood geweest. Het blijft pijnlijk, maar nu heeft Ria zich acht maanden voor kunnen bereiden op haar dood en heeft ze nog een hele goede kwaliteit van leven gehad.’
Opbrengsten armbandje
Ruim tachtig procent van de vrouwen met borstkanker in Nederland is na vijf jaar nog in leven. Na tien jaar is deze kans ruim zeventig procent. De opbrengsten uit de verkoop van de armbandjes en de single dragen bij aan wetenschappelijk onderzoek naar borstkanker en psychosociale onderzoeksprojecten. Medio september is het armbandje te bestellen op deze website. In de Borstkankermaand (oktober) is het armbandje te verkrijgen bij alle vestigingen van DiDi en ICI Paris XL en in een groot aantal DA filialen.
Zie ook: de website van Angela Groothuizen
Armbandje bestellen
Medio september is het armbandje voor 3,99 euro te koop in alle vestigingen van DIDI, ICI PARIS Xl en in een groot aantal DA-filialen. Ook is het armbandje op deze website te bestellen. Strijd mee tegen borstkanker, bestel een armbandje!
Bron: KWF
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen