De drie genomineerde projecten van de Univ Paludanus Prijs zijn bekend

Array

De drie genomineerde projecten van de Univ Paludanus Prijs zijn bekend: het TweeSteden ziekenhuis Tilburg, GGZ Noord-Holland-Noord en de stichting Prisma, locatie Biezenmortel maken dit jaar kans op de prijs van 10.000 euro. Univ-VGZ-IZA-Trias reikt deze kwaliteitsprijs voor de zorg voor de twaalfde keer uit.

De Univ Paludanus Prijs is bedoeld voor een instelling, organisatie of persoon die met zichtbaar resultaat een bijdrage levert aan de verbetering van de kwaliteit van de zorg zoals patienten en clienten die zlf ervaren.   Over de drie genomineerde projecten:   TweeSteden ziekenhuis Tilburg: De verborgen doelgroep Als jonge mensen kanker krijgen, heeft dit ook veel impact op hun kinderen: de dagelijkse situatie verandert, veel ziekenhuisbezoeken, veel zorgen. Het TweeSteden ziekenhuis begeleidt deze kinderen, geeft voorlichting, opvoedingsondersteuning en verwijst zonodig naar een psycholoog. Deze begeleiding verkleint de kans op psychosociale klachten bij het kind en ontlast de ouders.

GGZ Noord-Holland-Noord: Beter worden doe je thuis Voor clinten met een ernstige psychiatrische stoornis, die veelal gepaard gaat met verslavingsproblematiek, heeft GGZ Noord-Holland-Noord het project ‘Beter worden doe je thuis’ opgezet. In de eigen woonomgeving van de clint werken ambulante en klinische zorg zo intensief mogelijk samen met de clint en diens omgeving, om opname te voorkomen of in ieder geval te bekorten. Beddenafbouw, reductie van dwangmiddelen en beter herstel zijn de beoogde effecten.

Stichting Prisma, locatie Biezenmortel: Jij die mij een stem geeft In activiteitencentrum Nachtegaallaan van de stichting Prisma staan de wens en de behoeften van de clint centraal. Dit is mogelijk dankzij een door Prisma zelf ontwikkelde methode waardoor de zorgverleners de non-verbale communicatie van clinten beter ‘verstaan’. Zo worden regie, zelfbeschikking en kwaliteit van leven vergroot. Het project is toepasbaar voor diverse doelgroepen, zoals mensen met dementie of autisme, met niet-aangeboren hersenletsel en ouderen.

De onafhankelijke jury had dit jaar de keus uit maar liefst 59 aangemelde projecten. Pia Dijkstra, woordvoerder gezondheidszorg in de Tweede Kamer voor D66, is voorzitter van de jury. Die maakt op woensdag 1 december 2010 de uiteindelijke winnaar bekend.   Een uitgebreidere beschrijving van de genomineerde projecten is te vinden op www.unive.nl/paludanusprijs.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen