Martini Ziekenhuis houdt Week van de Gastvrijheid

0
465

Onder de noemer Welkom/Wel Thuis organiseert het Martini Ziekenhuis van 1 tot en met 6 november de Week van de Gastvrijheid. Het Martini wil met dit thema zijn gastvrijheid zowel in het ziekenhuis als daarbuiten onder de aandacht brengen. De week is een van de activiteiten in een breder programma. Zo startte in september de training Gastvrije Communicatie voor medewerkers en vrijwilligers.

“Ons ziekenhuis is al erg gastvrij: patienten kunnen de hele dag bezoek ontvangen, ouders kunnen altijd bij hun zieke kind blijven slapen en we organiseren spreekuren buiten werktijd, om maar een paar voorbeelden te noemen,” zegt bestuursvoorzitter Hans Feenstra.”Bovendien zijn onze medewerkers en honderden vrijwilligers buitengewoon betrokken. Toch kan het altijd beter. Het is erg belangrijk patienten en bezoekers als gast te ontvangen en te bejegenen. Daar kunnen we ons niet bewust genoeg van zijn.”

Gastvrijheidsprijs
Om gastvrijheid verder te stimuleren wordt tijdens de week de Gastvrijheidsprijs uitgereikt aan de afdeling die met het beste gastvrije idee komt. De Raad van Bestuur koppelt een bedrag aan de prijs, waarvoor de afdeling het idee kan uitvoeren. Bevalt het de patienten, dan wordt overwogen het idee in het hele ziekenhuis te implementeren. Welkom/Wel Thuis In de jaarlijks terugkerende week zijn dagelijks diverse activiteiten voor patienten, bezoekers, vrijwilligers en medewerkers georganiseerd. Naast workshops, voetmassages, kappers- en schoonheidsbehandelingen en theater is iedere dag een Healing Food infoboulevard in de centrale hal waar verschillende organisaties, horecaondernemingen en andere bedrijven informatie verstrekken en demonstraties geven. Afsluitend is zaterdag 6 november in het ziekenhuis de Beurs Zwanger & Gezin. Bron: Martini Ziekenhuis