OR Intervet heeft zich onthouden van advies met betrekking R&D- activiteiten voor vaccins op de Nobilon-site in Boxmeer

Ondernemingsraad geeft advies over voorgenomen plannen voor Nobilon activiteiten
De ORI (Ondernemingsraad Intervet waarin ook de medewerkers van Nobilon vertegenwoordigd zijn) heeft de adviesaanvragen voor Nobilon in Boxmeer behandeld. Nobilon richt zich op het ontwikkelen, produceren en het op de markt brengen van humane vaccins. Na de fusie van Schering-Plough met MSD in november 2009 werd Nobilon onderdeel van de Vaccines Research & Development afdeling van Merck Research Laboratories. Nobilon bestaat uit twee onderdelen: Nobilon Operations (70 medewerkers) en Nobilon R&D (35 medewerkers).

Nobilon Operations
De Ondernemingsraad heeft een positief advies uitgebracht over de aanvraag om Nobilon Operations onderdeel te laten worden van Intervet/Schering-Plough Animal Health. Nobilon produceert al geruime tijd veterinaire producten voor Intervet. Alle 70 medewerkers van Nobilon Operations zullen overgaan naar Intervet International bv en de uitvoering van dit besluit kan zonder personele gevolgen plaatsvinden. Over deze integratie zal, zodra dat aan de orde is, de ORI om advies worden gevraagd.

Nobilon R&D
In juli heeft Merck het wereldwijde herstructureringsplan voor de integratie van de internationale Research & Development (R&D), Productie en andere activiteiten bekendgemaakt. Dit betrof ook de R&D activiteiten in Oss, Schaijk en Boxmeer (bij Nobilon). Op 2 september werd bekend dat de uitvoering van deze herstructureringsplannen voor MSD in Oss en Schaijk tot 31 december wordt opgeschort. Dit heeft echter geen gevolgen voor de herstructureringsplannen die in juli voor Nobilon bekend zijn gemaakt omdat dit een apart adviestraject betreft.

De ORI heeft zich onthouden van advies met betrekking tot het besluit over de R&D- activiteiten voor vaccins op de Nobilon-site in Boxmeer. Dit betekent dat het voorgenomen besluit zal worden uitgevoerd. De fundamentele onderzoeksactiviteiten die momenteel bij Nobilon worden gedaan zullen gedeeltelijk worden overgebracht naar West Point,Pennsylvania, VS. De overdracht van de R&D-programma’s moet vóór 31 oktober 2010 zijn afgerond.
Bij Nobilon zullen hierdoor 35 medewerkers in R&D en Management & Staf hun baan verliezen. De ORI is met de bestuurder overeengekomen dat deze zijn best doet om zoveel mogelijk medewerkers te herplaatsen. Voor degenen bij wie herplaatsing niet mogelijk is, zal het Sociaal Plan zorgvuldig worden uitgevoerd. Medewerkers die door dit besluit worden geraakt, zullen hierover in een persoonlijk gesprek verder ingelicht worden.

Recente artikelen