Johnson & Johnson wil het Crucell overnemen

Het Amerikaanse farmaconcern Johnson & Johnson wil het Leidse biotechbedrijf Crucell overnemen voor 24,75 euro in contanten per aandeel. De onderhandelingen daarover zijn in een vergevorderd stadium, zo maakten beide partijen vrijdagochtend bekend. Het bod van J&J waardeert heel Crucell op ongeveer 1,75 miljard euro. Dat is ruim 60% boven de beurswaarde. Donderdagmiddag waren de aandelen Crucell 16 euro waard. Op vrijdag ochtend noteerde het aandeel Crucell al een forse stijging.

Johnson & Johnson heeft op dit moment 17,9 procent van de aandelen Crucell in bezit. Het bod op de rest van de aandelen waardeert het Nederlandse bedrijf op 1,75 miljard euro.

Het boekenonderzoek door Johnson & Johnson is inmiddels afgerond. De raad van commissarissen van Crucell en het bestuur van Johnson & Johnson hebben toestemming gegeven om verder te gaan met de onderhandelingen. De kans lijkt klein dat een ander farmaconcern met een hoger tegenbod komt. Crucell en J&J werken al nauw samen sinds oktober vorig jaar.
Crucell heeft een vaccin ontwikkeld tegen het zogeheten West-Nijlvirus. Tegen het -in sommige gevallen- dodelijke virus bestond nog geen vaccin. De afgelopen jaren stak het West-Nijlvirus vooral de kop op in Noord-Amerika. In de VS en Canada raakten 4100 mensen besmet. Daarbij vielen 284 doden.
Met de huidige portfolio van vaccins richt Crucell zich onder andere op hepatitis A/B, pediatrische en respiratore infectieziekten, en reizigersziekten

Het Amerikaanse farmaciebedrijf verwacht na de overname van Crucell de huidige onderzoeksfaciliteiten van het bedrijf te handhaven, evenals het aantal werknemers. Ook het management blijft. Ook blijft Johnson & Johnson investeren in de ontwikkelingspijplijn en producten van Crucell.

Bron: Crucell

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen