Douchebeurten in verpleeghuizen: wat is de prevalentie?

Tijdens het symposium Mantelzorg: draagkracht vergroten en draaglast verkleinen, dat de Gemeente Den Haag op maandag 13 september organiseerde op de Haagse Hogeschool (zie ook berichten elders op deze site), bestond verwarring over de vraag hoe vaak een verpleeghuisbewoner gemiddeld per week onder de douche gaat. Het gaat hierbij om die bewoners die dat met of zonder begeleiding zouden kunnen. De ernstig zieke, bedlegerige patienten worden niet meegenomen.

Deelnemers aan het symposium gaven op mijn vraag hiernaar (ik was middagvoorzitter) antwoorden, die wisselden van één keer per week tot eens in de twee dagen. De vraag kwam aan de orde in een plenaire discussie over de inzet van mantelzorgers in het verpleeghuizen, bijvoorbeeld bij het douchen. Geeft u leiding aan een verpleeghuis? Doet u onderzoek onder verpleeghuizen? Heeft u een antwoord op mijn vraag? Stuur dan aan mij een mail via de Nieuwsbrief Zorg Innovatie [email protected].

Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen