Huisartsenpost gezocht die met patiënten skypt

Skype is een softwareprogramma waarmee videogesprekken via het internet te voeren zijn. Tijdens een van de vele workshops van het tiende nationale congres Spoedzorg te Putten (zie ook het bericht elders op deze site) kwam de suggestie naar voren dat patienten van een huisartsenpost gaan skypen met hun huisarts. Zij hoeven dan niet te reizen naar de post. De huisarts krijgt meer informatie dan alleen via de telefoon.

De workshop wist niet of er al huisartsenposten zijn waarheen patienten kunnen skypen. Daarom de volgende vragen: Geeft uj leiding aan een huisartsenpost? Kunnen uw patienten al skypen of kan dat binnenkort? Hoe heeft u het georganiseerd?Werken de internetverbindingen betrouwbaar en veilig? Heeft skypen inderdaad meerwaarde? Heeft u positieve antwoorden op deze vragen? Stuur dan een mail naar congresorganisator Lianne van Schaik op [email protected] . Het Juliuscentrum nodigt u graag uit om volgend jaar een workshop skypen in de spoedzorg te geven op het elfde spoedzorgcongres in september 2011.

Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen