Kraamzorgexperts gevraagd voor hulp bij onderzoek

Array

Julius promovendus drs. Vincent Busch onderzoekt de relaties tussen jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen, verloskundigen, pedagogische ondersteuners en kraamzorgverleners in een grote stad. De onderzoeksvraag is (kort geformuleerd) wat de frequentie, inhoud, medium (telefoon, verwijsbrief, internet) en meerwaarde is van contacten over (aanstaande) ouders tussen deze vijf disciplines gedurende de periode van min negen maanden tot plus acht weken van het kind.

Achterliggende vraag is, of verandering van deze relaties kan leiden tot het eerder ontdekken van psychische opvoed- en opgroeiproblemen en het beter bereikbaar maken van de opvoedcursus Samen Starten. De studie wordt een vragenlijstonderzoek, waarbij Busch via een internetlijst de vijf genoemde disciplines bevraagt. Hij heeft samen met prof.dr. Guus Schrijvers en senior onderzoeker dr. Rob de Leeuw een studeerkamerversie ontworpen. Die wordt nu getest bij bevriende relaties, voordat men in november de vragenlijst echt gaan versturen. Schrijvers heeft vele bevriende jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen, opvoedondersteuners en verloskundigen. Hij heeft  geen echt netwerk van leidinggevenden en ervaren professionals in de kraamzorg. Hoort u, lezer, tot die laatste groep? Wilt u die studeerkamerversie een keer met Vincent bespreken in een face-to-face gesprek of telefonisch? Wilt u dan contact opnemen met hem via [email protected] Tot zover dit bericht.

Op het congres Recente Ontwikkelingen in de professionalisering van Centra voor Jeugd en Gezin op 24 september te Putten komen de genoemde relaties en opvoedcursus uitvoerig aan de orde, maar nog niet via de studie van Busch. Want hij heeft nog geen resultaten. Wilt u naar dit congres,  lees dan de uitgebreide brochure , meld u aan, raak in één dag op de hoogte van vele recente innovaties, deel uw ervaringen en maak kennis(sen). http://www.integratedcare.eu/integratedcare_ned/downloads/00000100jeugd-en-gezin.pdf.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen