Familie dient klacht in tegen Van Onselen

Array

De nabestaanden van de 21-jarige vrouw die overleed na een cosmetische ingreep in de kliniek van plastisch chirurg Edwin van Onselen stappen naar de tuchtrechter.Plastisch chirurg Edwin van Onselen eist een schadevergoeding van het Openbaar Ministerie, meldt hij aan Trouw. Hij zegt reputatieschade te hebben geleden. In april 2007 overleed een 21-jarige vrouw kort na een liposuctie die hij uitvoerde. Onlangs besloot het OM hem niet te vervolgen omdat de exacte doodsoorzaak niet kan worden achterhaald.
Volgens letselschadeadvocaat John de Beer dient de familie een klacht in tegen Van Onselen en tegen de anesthesioloog die bij de operatie betrokken was. Dat zegt hij in De Volkskrant.

Onlangs besloot het Openbaar Ministerie beide artsen niet te vervolgen omdat de precieze doodsoorzaak van de jonge vrouw niet kan worden vastgesteld.

Plastisch chirurg Edwin van Onselen eist een schadevergoeding van het Openbaar Ministerie. In april 2007 overleed een 21-jarige vrouw kort na een liposuctie die hij uitvoerde. Onlangs besloot het OM hem niet te vervolgen omdat de exacte doodsoorzaak niet kan worden achterhaald.

De dood van de vrouw veroorzaakte veel ophef. Het idee bestond dat een vrouw die prima op gewicht was een onnodige liposuctie onderging en daardoor uiteindelijk overleed. Van Onsleen wijst erop dat ze de liposuctie liet uitvoeren omdat bij een kliniek in Belgie een liposuctie scheef was uitgevoerd en een borstvergroting was mislukt.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen