Juweeltjes van inzendingen

Array

Genomineerden Psyche Mediaprijs bekend
De Psyche Mediaprijs is nieuw. Hij zal voor de eerste keer worden uitgereikt op 1 oktober aanstaande tijdens het Madness and Arts Festival in Haarlem. De prijs van euro 5.000 is een beloning voor een journalist of programmamaker die op een zorgvuldige, inzichtgevende en prikkelende manier bericht over psychische problemen. De jury onder voorzitterschap van Paul Schnabel heeft uit 62 inzendingen vier genomineerden gekozen.

De genomineerden zijn:
-    TV reportage Zorgmijders onder dak  – Ines ten Berge
Televisiereportage over het werk van bemoeizorgers, Kruispunt RKK, uitgezonden op 30 mei 2010.
-    Artikel Nooit meer een kopstoot – Carolien Euser & Rogier Dijkman
Een artikelenreeks over alcoholisme in de Volkskrant.
-    Artikel Roes van de pijn – Carolina Lo Galbo
Meisjes die zichzelf snijden met foto’s van Maaike Hermes, Vrij Nederland, 20 juni 2009.
-    TV programma Kijken in de ziel – Coen Verbraak
6-delige interviewreeks, psychiaters over hun vak en over zichzelf, uitgezonden zomer 2009 door de RVU.

De Psyche Mediaprijs is een idee van het Fonds Psychische Gezondheid en de initiatiefgroep Psyche, stigma & media. De media spelen een belangrijke rol bij het vormen van een mening over mensen met psychische problemen en over de geestelijke gezondheidszorg. Juryvoorzitter Paul Schnabel was erg enthousiast over de hoge kwaliteit van de inzendingen. Volgens hem zitten er echt juweeltjes bij. Op 1 oktober zal hij bekendmaken wie van de vier genomineerden de prijs van euro 5.000 en een kunstwerk krijgt.

De jury bestaat uit:
-    Paul Schnabel, directeur Sociaal en Cultureel Planbureau
-    Bram Bakker, psychiater/publicist
-    Gijs Francken, Stichting GGZ+, voormalig voorzitter vereniging Anoiksis
-    Michaja Langelaan, hoofdredacteur Psy

De uitreiking is op vrijdagavond 1 oktober 2010 om 20.00 uur in de festivaltent van het Dolhuys. De toegang is gratis. Het Madness and Arts Festival te Haarlem duurt van 24 september tot 3 oktober.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen