Nog enkele plaatsen beschikbaar voor studiereis Duitse AWBZ

Array

Op 19 en 20 oktober bezoekt een Nederlandse delegatie van tenminste 25 personen het Duitse Bielefeld. De meesten van de 25 zijn werkzaam bij nationale instanties, grote zorgverzekeraars, grote gemeenten, grote zorgaanbieders en onderzoeksinstituten. Zij krijgen daar uitgelegd hoe de Duitse AWBZ (Pflegeversicherung) functioneert. Prof. Dr. Andreas Buscher evalueerde deze wet en ontwerpt thans een nieuw systeem van indicatiestelling. Hij organiseert op 19 en 20 oktober tal van ontmoetingen met belanghebbenden en experts over de Duitse AWBZ zoals patientvertegenwoordigers, indicerende artsen, zorgverzekeraars en gemeentelijke vertegenwoordigers.

Er is nog plaats voor vijf personen: de delegatie wordt maximaal dertig personen groot. De docenten spreken Engels, Nederlands en  natuurlijk Duits. Wilt u deze Nederlands-Duitse ontmoeting meemaken? Wilt u in twee dagen alternatieven voor de tegenwoordige AWBZ ontwikkelen? Wilt u met Nederlandse collega’s twee dagen lang in bussen en restaurants bomen over de toekomst van de AWBZ? Klik dan hier, lees de brochure en meld u aan.

Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen