Herstel van haarcellen in het binnenoor

0
702

Wetenschappelijk onderzoek naar de mogelijkheden om kapotte haarcellen in het binnenoor te herstellen, staat sterk in de belangstelling van patienten en hulpverleners. In de pers wordt er niet altijd even genuanceerd over bericht. Dr. M. Huisman zette daarom de recente wetenschappelijke inzichten op een verantwoorde manier op een rijtje.

Onlangs verscheen een artikel van dr. M. Huisman over de huidige mogelijkheden om haarcellen in het binnenoor te herstellen. Dit is een onderwerp dat sterk in de belangstelling staat bij zowel patienten als hulpverleners. Zo hopen sommige patienten in aanmerking te komen voor een therapie die hun slechthorendheid verhelpt. En hulpverleners willen weten wat ze hun patienten kunnen vertellen.

De afgelopen 10 jaar heeft het wetenschappelijk onderzoek op dit gebied ook wel belangrijke resultaten laten zien, maar in de pers wordt daarover niet altijd even degelijk en genuanceerd bericht. Voor het Leerboek zette Dr. Huisman de stand van zaken daarom op verantwoorde wijze op een rijtje. Kijk op  Publicaties op de site van de Nationale Hoorstichting http://www.hoorstichting.nl/Publicaties_155.html om het artikel te downloaden.
Bron: Nationale Hoorstichting