Zorg voor borstvoeding, stap voor stap

Array

Vitras/CMD viert Wereld Borstvoeding Week (4-10 oktober)
Vitras/CMD viert van 4 tot en met 10 oktober Wereld Borstvoeding Week op de consultatiebureaus. Het doel van deze Wereld Borstvoeding Week is het stimuleren dat meer moeders borstvoeding geven en dat de moeders langer borstvoeding geven, o.a. door informatie te geven over de gunstige effecten daarvan op de gezondheid van kinderen. Tijdens de Wereld Borstvoeding Week zal de jeugdgezondheidszorg extra aandacht besteden aan borstvoeding en zal er op elk consultatiebureau een tafeltje staan met informatie over borstvoeding.

De World Alliance for Breastfeeding Action (WABA) organiseert in de week van 4 oktober weer de Wereld Borstvoeding Week. Het onderwerp van de Wereld Borstvoeding Week van dit jaar is: ‘Zorg voor borstvoeding, stap voor stap’. Deze slagzin maakt duidelijk dat vrouwen stap voor stap vertrouwd raken met borstvoeding geven, maar ook dat er stappen gezet moeten worden om goede kwaliteit van zorg te blijven realiseren.

Hoe stimuleert Vitras/CMD het geven van borstvoeding?

De jeugdgezondheidszorg van Vitras/CMD kan daarbij helpen. Vitras/CMD heeft het certificaat van de Stichting Zorg voor Borstvoeding. Dat betekent dat de jeugdverpleegkundigen en de consultatiebureau-artsen van de Jeugdgezondheidszorg van Vitras/CMD ouders op alle mogelijke manieren steunen bij het geven van borstvoeding:

  • tijdens de afspraken op het consultatiebureau.
  • ouders met vragen over de borstvoeding kunnen bellen naar 0900 – 82 123 82 (lokaal tarief, op werkdagen van 09.00 tot 12.00 en van 13.00 tot 16.00).
  • Ook kunnen aanstaande ouders zich opgeven voor een voorlichtingsbijeenkomst over borstvoeding, gegeven door een lactatiekundige. De eerstvolgende avonden zijn op 10 november in Nieuwegein, op 24 november in Wijk bij Duurstede, op 7 december in Lopik en op 8 december in Leersum. Deze avonden zijn gratis. Opgeven kan via het cursusbureau van Vitras/CMD: cursusbureau@vitras/cmd.nl of 030-8802200.

Vitras/CMD: vertrouwd en dichtbij

Vitras/CMD biedt al ruim 50 jaar vertrouwde zorg dichtbij. In de vorm van zorg thuis, consultatiebureaus, voorzien in hulpmiddelen als krukken en klossen en ondersteuning bij sociale of psychische problemen via maatschappelijk werk en thuisbegeleiding. Vitras/CMD – in bezit van het kwaliteitskeurmerk HKZ- blijft werken aan de verbetering van de zorg aan haar clienten. Zo zijn kleinschalige wijkteams in de thuiszorg ingevoerd en is Vitras/CMD kernpartner in de Centra voor Jeugd en Gezin.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen