LUMC-team dingt mee naar Academische Jaarprijs 2010

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)
Academische Jaarprijs 2010

Een team van onderzoekers van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) dingt mee naar de Academische Jaarprijs 2010. Ze zijn een van de vijf finalisten die strijden om de juryprijs die 27 oktober a.s. wordt uitgereikt in de Stadsgehoorzaal te Leiden.

Medewerkers van de afdeling Neurologie hebben zich verzameld in de projectgroep `Kies de aanval’. Dit project zet zich in om bij een breed publiek aanvalsgewijze neurologische ziekten onder de aandacht te brengen. U kunt hierbij denken aan hoofdpijnaanvallen, flauwvallen en slaapaanvallen.

Naast de juryprijs wordt voor het eerst in het vijfjarig bestaan van de Academische Jaarprijs ook een publieksprijs uitgereikt. Help het team `Kies de aanval’ en stem mee via de site van Labyrint. Vaker stemmen vanaf eenzelfde IP-adres is niet mogelijk. Probeer daarom vanaf een thuiscomputer te stemmen. U kunt stemmen via: http://weblogs.vpro.nl/labyrint/publieksprijs/

Hoofdprijs
De Academische Jaarprijs is bestemd voor de beste vertaling van wetenschappelijk onderzoek naar een breed publiek. Op 27 oktober strijden ’s middags de vijf genomineerde teams om een van de twee plekken in de avondfinale. Het team met het meest creatieve communicatieplan ontvangt ’s avonds dan de hoofdprijs van 100.000 euro uit handen van Alexander Pechtold. Pieter van der Wielen, presentator van wetenschapsradioprogramma’s zoals ‘Hoe?Zo!’ en ‘Noorderlicht’, is dagvoorzitter.

Het avondprogramma start om 19.45 uur en duurt tot ca. 21.45 uur. Opgeven kan via www.ddk.nl/ajp. Toegang is gratis.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen