Organisaties slaan handen ineen voor strijd tegen kanker op Livestrong Day

Array

Eerste LiveSTRONG symposium in Utrecht
Op 2 oktober in 1996 werd de diagnose van kanker bij Lance Armstrong vastgesteld. Deze dag dient daarom zowel ter inspiratie als erkenning voor de 28 miljoen mensen die wereldwijd met kanker te maken hebben. Met een symposium wordt hier komende zaterdag ook in Nederland aandacht aan besteed. Naast de aanwezigheid van enthousiaste vrijwilligers en verschillende organisaties die zich inzetten voor de strijd tegen kanker, presenteren onderzoekers van het Nederlands Kanker Instituut – Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI-AVL) hun studies die financieel ondersteund zijn door The Lance Armstrong Foundation.

Samen tegen kanker
Het evenement, dat plaatsvindt van 10.00 tot 14.00 uur bij Seats2Meet in Utrecht, is gratis toegankelijk voor iedereen die belangstelling heeft. Het ochtendprogramma bestaat uit presentaties van Dr. van den Belt-Dusebout en Prof. Dr. van Leeuwen van het NKI-AVL. Respectievelijk vertellen zij over onderzoek naar de lange termijn gezondheidsproblemen die kunnen optreden na behandeling van teelbalkanker of Hodgkin lymfoon en er wordt toegelicht wat epidemiologie is, hoe vaak kanker voorkomt en wat de voornaamste risicofactoren voor het krijgen van kanker zijn. Aansluitend is er aandacht voor de ?Movember-campagne? van het NKI-AVL specifiek gericht op mannenkankers. LiveSTRONG is een belangrijke partner van de November-campagne.Ook is kunstenaar GabyGaby aanwezig om zijn recentelijke Tour de France project toe te lichten en een van zijn schilderijen te veilen ten bate van The Lance Armstrong Foundation. De verzorgde lunch biedt de aanwezigen ten slotte de mogelijkheid om ervaringen en verhalen met elkaar te delen en over de kleine markt te lopen met stands van Tegenkracht, Kika, Steppen Tegen Kanker, Stichting Zaadbalkanker, Stop Hersentumoren en Trade a Million.

LiveSTRONG Day
“The day I got my cancer diagnosis was the day I started to live”, aldus Lance Armstrong. Sindsdien heeft de datum van 2 oktober voor hem een grote betekenis gekregen en is dit wat hij wil uitdragen. Zijn Lance Armstrong Foundation, opgericht in 1997, wil met ?LiveSTRONG Day? inspiratie, ondersteuning en motivatie bieden voor kankerpatienten en hun naasten. Over de hele wereld worden mensen opgeroepen om op deze dag op zijn of haar eigen manier stil te staan bij de strijd tegen kanker, respect te betuigen, maar ook het leven te vieren. Dat gebeurt dan ook massaal, met meer dan 1000 evenementen in bijna 60 landen.

Over NL4LiveSTRONG
NL4LiveSTRONG is een initiatief van drie vrijwilligers die zich inzetten ten bate van de Lance Armstrong Foundation (LAF): de Amerikaanse organisatie die in 1997 werd opgericht door Lance Armstrong met als doel zich in te zetten voor de belangen van kankerpatienten en overlevenden. Alle activiteiten gericht op voorlichting, onderzoek en preventie komen ten goede aan alle mensen wereldwijd. NL4LiveSTRONG is een Nederlands initiatief met als doel om de boodschap van LiveSTRONG ook in Nederland onder de aandacht te brengen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen