Comfortabel Sensiformtopje voor na borstamputatie of borstreconstructie

Array

“Het gevoel van verlies en leed na een borstamputatie of borstreconstructie is bijzonder ingrijpend”, aldus Margreet van Dorp. Ervaringsdeskundige en verpleegkundige Margreet weet als geen ander hoe ingrijpend een borstamputatie en/of borstreconstructie is. Het is een ingreep die niet alleen op het lichaam, maar ook op de geest sporen nalaat.”Vlak na in de ingreep is de huid dun, teer en gevoelig en het litteken trekt. Daarnaast is de borst na de operatie en in de periode van bestralen niet altijd even groot en veranderd van grootte door de behandeling en wordt weer dunner na genezing. Daarom past normaal ondergoed niet, omdat het niet de eigenschappen heeft van Sensiform. Het hemdje rekt mee maar geeft ook voldoende ondersteuning door de cups en kan een prothese er makkelijk in. De tijd heelt echter en dan komt het moment dat je aan je persoonlijke verzorging denkt en vindt dat je lichaam iets moois verdient. Ik ben niet alleen praktisch, maar houd ook nog eens van mooi. De knellende prothesebeha’s pasten niet goed en waren allesbehalve fraai en comfortabel. Ik ging dus op zoek naar een oplossing.” De zoektocht naar passende kleding na de ingreep bleek een crime. Samen met Petra van Eijsden van La Femme in Oosterbeek ontwikkelde ze daarom Sensiform, een beha en topje tegelijk. Je kan het hemdje ook hier online bestellen voor €99,95. (Betalen kan via IDeal en Paypal)

Petra: “We namen een topje als uitgangspunt waarop we samen voortborduurden. Uiteindelijk kwamen we op het idee om in het topje een beha aan te brengen, zodanig vormgegeven dat het draagcomfort zelfs meteen na de ingreep maximaal is. Resultaat? Het Sensiformtopje.”


Margreet en Petra benadrukken dat het in wit,  marineblauw en zwart verkrijgbare en elegant vormgegeven topje geen lingerie is. Margreet: “We hebben het liever over basiskleding, want het topje valt prachtig te combineren met jasjes, jurken, vesten en blouses. Vanaf 1 oktober is de basistop speciaal voor de borstkankermaand verkrijgbaar in de kleur pink. Dankzij de kwalitatief hoogwaardige afwerking kun je het topje bovendien ook gewoon ‘los’ dragen. Je voelt meteen dat het goed zit.”
De combinatie van topje en beha is verkrijgbaar in de maten 34, 36, 38, 40, 42, 44 en 46 en geldt als het begin van een collectie. Petra: “We zijn nu druk bezig met de ontwikkeling van onder andere een postoperatief topje, een T-shirt en een jurkje.”

Surf voor meer informatie naar www.sensiform.nl. De topjes zijn online te bestellen.

Bron: Medicalfacts. Fotografie: Marc van den Berg, Mountain Productions. Visagie: Artur Nuno. In opdracht van Medicalfacts & Platypus Health

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen