Comfortabel Sensiformtopje voor na borstamputatie of borstreconstructie

0
676

“Het gevoel van verlies en leed na een borstamputatie of borstreconstructie is bijzonder ingrijpend”, aldus Margreet van Dorp. Ervaringsdeskundige en verpleegkundige Margreet weet als geen ander hoe ingrijpend een borstamputatie en/of borstreconstructie is. Het is een ingreep die niet alleen op het lichaam, maar ook op de geest sporen nalaat.”Vlak na in de ingreep is de huid dun, teer en gevoelig en het litteken trekt. Daarnaast is de borst na de operatie en in de periode van bestralen niet altijd even groot en veranderd van grootte door de behandeling en wordt weer dunner na genezing. Daarom past normaal ondergoed niet, omdat het niet de eigenschappen heeft van Sensiform. Het hemdje rekt mee maar geeft ook voldoende ondersteuning door de cups en kan een prothese er makkelijk in. De tijd heelt echter en dan komt het moment dat je aan je persoonlijke verzorging denkt en vindt dat je lichaam iets moois verdient. Ik ben niet alleen praktisch, maar houd ook nog eens van mooi. De knellende prothesebeha’s pasten niet goed en waren allesbehalve fraai en comfortabel. Ik ging dus op zoek naar een oplossing.” De zoektocht naar passende kleding na de ingreep bleek een crime. Samen met Petra van Eijsden van La Femme in Oosterbeek ontwikkelde ze daarom Sensiform, een beha en topje tegelijk. Je kan het hemdje ook hier online bestellen voor €99,95. (Betalen kan via IDeal en Paypal)

Petra: “We namen een topje als uitgangspunt waarop we samen voortborduurden. Uiteindelijk kwamen we op het idee om in het topje een beha aan te brengen, zodanig vormgegeven dat het draagcomfort zelfs meteen na de ingreep maximaal is. Resultaat? Het Sensiformtopje.”


Margreet en Petra benadrukken dat het in wit,  marineblauw en zwart verkrijgbare en elegant vormgegeven topje geen lingerie is. Margreet: “We hebben het liever over basiskleding, want het topje valt prachtig te combineren met jasjes, jurken, vesten en blouses. Vanaf 1 oktober is de basistop speciaal voor de borstkankermaand verkrijgbaar in de kleur pink. Dankzij de kwalitatief hoogwaardige afwerking kun je het topje bovendien ook gewoon ‘los’ dragen. Je voelt meteen dat het goed zit.”
De combinatie van topje en beha is verkrijgbaar in de maten 34, 36, 38, 40, 42, 44 en 46 en geldt als het begin van een collectie. Petra: “We zijn nu druk bezig met de ontwikkeling van onder andere een postoperatief topje, een T-shirt en een jurkje.”

Surf voor meer informatie naar www.sensiform.nl. De topjes zijn online te bestellen.

Bron: Medicalfacts. Fotografie: Marc van den Berg, Mountain Productions. Visagie: Artur Nuno. In opdracht van Medicalfacts & Platypus Health