Centra voor Jeugd en Gezin interculturaliseren op 8 oktober

Array

Vijf instellingen (Pharos – Landelijk Kenniscentrum voor Migranten, Vluchtelingen en Gezondheid – , Mexit, Adviseurs Intercultureel Management, FORUM, Instituut voor multiculturele vraagstukken, de Protestantse Diaconie Amsterdam en ZonMw) organiseren een conferentie op vrijdag 8 oktober onder de titel Naar een effectief bereik van migrantenouders en jeugdigen. Zij doen dat, omdat de Nederlandse multiculturele en pluriforme samenleving hoge eisen stelt  aan ouders, beroepsopvoeders, en aan de Centra voor Jeugd en Gezin.

Opgroeipraktijken, opvoeding, opvoedingsondersteuning en hulp aan gezinnen op maat zijn moeilijker te realiseren dan enkele decennia geleden. Vooral jeugdigen afkomstig uit multiculturele gezinnen kunnen een breuk tussen verschillende culturen ervaren, die aanleiding geeft tot zorg, opvoedingsproblemen en ouderlijke onmacht. Vroegtijdige signalering en een effectieve aanpak van deze problemen verdient daarom veel aandacht. De dag vindt plaats in Amsterdam. Aanmelden doet u  via  www.pharos.nl of via de e-mail van Carla van den Berg: [email protected] .

Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen