LUMC Wetenschapsdag 2010 op zondag 17 oktober

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)
Publieksdag vrij toegankelijk voor jong en oud
Op zondag 17 oktober organiseert het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) weer een Wetenschapsdag. Iedereen is tussen 12.00 en 17.00 uur van harte welkom op onze wetenschapsmarkt met kraampjes, proefjes en puzzels. Ook vinden er wetenschapscolleges plaats en zijn er enkele bijzondere belevenissen. De Wetenschapsdag vindt plaats in het kader van de landelijke Oktober Kennismaand en heeft dit jaar als thema Leve(n) de variatie!

Iedereen is anders. Maar eigenlijk toch ook weer niet. Op de Wetenschapsdag leer je in het LUMC hoe gevarieerd mensen kunnen zijn. Waarom krijgt de één bijvoorbeeld een vervelende ziekte en een ander niet? Bezoek de ruim twintig kraampjes waarin je alles leert over wat het LUMC allemaal doet. De variatie aan presentaties en onze speciale wetenschapscolleges maken deze dag een interessante ervaring voor jong en oud.

We hebben deze dag ook een aantal bijzondere belevenissen in petto! Zo mag je zelf een robot bedienen in de Poli Apotheek LUMC of kun je een bezoek brengen aan ons Anatomisch Museum. Doe een heuse laboratoriumproef of werk mee aan het wekelijkse tv-programma voor kinderen die in ons ziekenhuis zijn opgenomen. Kom een masker maken en leer waarom zo’n masker belangrijk is bij het bestralen van lichaamscellen.

De LUMC Wetenschapsdag is bereikbaar via de hoofdingang van het LUMC aan de achterzijde van station Leiden Centraal. Bij binnenkomst in het LUMC ontvang je een overzicht van al onze activiteiten. Het volledige programma is nu al te lezen op www.lumc.nl/wetenschapsdag.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen