AMC voert op grote schaal SAP ERP in

Array

Foto: Ruud Hopstaken, Vice Voorzitter Raad v Bestuur AMC en Angélique de Vries, Managing Director van SAP Nederland

Universitair medisch centrum optimaliseert bedrijfsvoering met software voor belangrijkste processen
Het Amsterdamse Academisch Medisch Centrum (AMC) heeft na een Europese aanbesteding gekozen voor software van SAP om de processen in de gehele organisatie te stroomlijnen. Het ziekenhuis kiest voor een compleet ERP-pakket met software voor de financiele administratie, inkoop, logistiek, huisvesting & facilitair en HRM. De keuze is gebaseerd op een vooraf door alle betrokken diensten opgesteld programma van eisen en een bijbehorende rekenformule waarin ook de prijs een belangrijke rol speelde. Na de strategische keuze voor SAP neemt het AMC in de komende maanden een beslissing over de implementatiepartner waarmee de software in de komende jaren gefaseerd ingevoerd zal worden.

Het AMC maakt voor de ondersteunende processen al vele jaren gebruik van het Ziekenhuis Informatie Systeem (ZIS). Omdat een aantal van de applicaties die binnen het ZIS werden gebruikt voor de bedrijfsvoering zowel functioneel als technisch verouderd zijn, ging het AMC op zoek naar een systeem waarmee de processen gemoderniseerd kunnen worden. In SAP heeft het AMC één platform gevonden waarmee de bedrijfsvoering en de verschillende processen van de betrokken afdelingen geïntegreerd worden. Hiermee worden zaken als eenmalige invoer van gegevens, juiste doorbelasting en inzicht én een verbeterde rapportage mogelijk. De instelling hoopt hiermee de efficiency te verhogen en interne en externe klanten beter te bedienen.

Ruud Hopstaken, vice-voorzitter van de Raad van Bestuur van het AMC: “De software voldeed het beste aan onze prijs en kwaliteitseisen, de keuze is daarnaast gevallen op SAP vanwege de ervaring die het bedrijf heeft met zorginstellingen over de hele wereld. Het AMC grijpt de vernieuwing van de informatiesystemen aan om de kwaliteit van de dienstverlening van de ondersteunende diensten en directoraten te verbeteren. Daarbij is klantgericht werken het uiteindelijke doel. In de huidige economische en politieke situatie is het voor ons van grote toegevoegde waarde om zo klantgericht en kostenbewust mogelijk te opereren. De invoering van SAP helpt ons daarbij.”

Angélique de Vries, Managing Director van SAP Nederland: “We zijn trots dat het AMC heeft gekozen voor SAP software. De organisatie heeft de ambitieuze plannen uitgesproken om de processen van het ziekenhuis te optimaliseren. We zijn erg blij dat we hen hierbij kunnen ondersteunen. Het project is een gezamenlijk doel en we kijken uit naar de succesvolle invulling van het project.”

Over SAP
SAP is wereldwijd marktleider in softwareoplossingen (*) voor zowel kleine en middelgrote bedrijven als internationale ondernemingen. De oplossingen van SAP helpen organisaties hun bedrijfsvoering te stroomlijnen en aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen. SAP heeft meer dan 25 branchespecifieke oplossingen voor markten varierend van high tech industrie en retail tot overheids- en financiele instellingen en met de SAP BusinessObjects portfolio wordt de strategie en executie van bedrijven van alle maten bij elkaar gebracht met open, heterogene applicaties voor informatiemanagement, enterprise performance management, governance, risk & compliance, en business intelligence. Op dit moment gebruiken ongeveer 102.500 bedrijven verspreid over meer dan 120 landen software van SAP. Het bedrijf is genoteerd aan een aantal beurzen, waaronder de beurs van Frankfurt en de NYSE onder het symbool ‘SAP’. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.nl.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen