Alliantie Voeding ambitieus

Array

De ambitie Alliantie Voeding Gelderse Vallei is niet gering. In 2013 moet de alliantie landelijk erkend zijn als voorbeeldregio voor transmurale voedingszorg, toonaangevend onderzoek doen naar de interacties tussen voeding en ziekte en is het Voedingsziekenhuis een rolmodel voor ziekenhuizen qua maaltijdvoorziening, evidence based voedingsbeleid en voorlichting.  Vanmiddag wordt daartoe bij de opening van het Food4you Kennisfestival, het document Resultaten & ambities – proef de vooruitgang’ gepresenteerd.

Na de oprichting van de Alliantie Voeding Gelderse Vallei (2007) door Ziekenhuis Gelderse Vallei en de afdeling Humane Voeding van Wageningen University, onderdeel van Wageningen UR, zijn de doelen en ideeen breed verspreid. Nu drie jaar later is er al veel bereikt. Vele medisch specialisten en hoogleraren werken samen aan onderzoekslijnen, nieuwe apparatuur voor diagnostiek en onderzoek wordt aangeschaft, er is een coördinatieteam, steeds meer studenten doen een afstudeervak in het ziekenhuis, zorginnovatieprojecten o.a. op voedingsbeleid zijn gestart en zo kunnen wetenschappelijk onderbouwde verbeteringen in de zorg worden ingevoerd.

Naast een financiele ondersteuning door de Provincie Gelderland zijn verschillende bedrijven en zorgorganisaties aangesloten. Een groot netwerk is opgebouwd: de schakels die nodig zijn om preventie, zorg, wetenschap en praktijk te verbinden.

De succesvolle interne en externe samenwerking leidt tot veel nieuwe ideeen en initiatieven op het gebied van voedingszorg en (poli)klinisch voedingsonderzoek. Dat betekent dat de komende jaren substantiele investeringen nodig zijn door overheden, maatschappelijke en industriele partners en onderzoeksfondsen.
In het nieuwe document van Alliantie Voeding Gelderse Vallei ‘ wordt dit alles toegelicht.


Print nieuwsbericht Resultaten en ambities – proef de vooruitgang

Bron: WUR

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen