CBO failliet: kans voor VWS

Array

Op vrijdag 1 oktober ging het CBO failliet. Het bedrijf heeft en had grote expertise in het ontwikkelen van kwaliteitsrichtlijnen en kwaliteitsbevordering in het algemeen. Het CBO kon haar rekeningen op korte termijn niet betalen. Op lange termijn zijn er genoeg klanten en is de orderportefeuille gevuld. Een doorstart is daarom waarschijnlijk. Tot zover dit bericht.

Het Ministerie van VWS bereidt thans een eigen kwaliteitsinstituut voor de zorg voor, te vergelijken met het Engelse NICE (zie www.nice.org). Delen van het werk van diverse landelijke instituten moeten daarnaar toe. Voor de kwaliteit van zorg, de belastingbetalers en CBOmedewerkers is het aantrekkelijk als VWS het CBO nu- bij wijze van spreken- opkoopt en de daar verzamelde expertise gebruikt als begin van de door zovelen gewenste NICE. Deze gedachtegang kwam naar voren in diverse gesprekken die ik dezer dagen had met leidinggevende zorgonderzoekers. Ik had die gesprekken en marge van andere besprekingen. Het faillissement van het CBO was deze week the talk of the town bij vele instanties en instituten.

Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen