‘Duitse interesse Organon’

Een Duitse partij is met MSD, het moederbedrijf van MSD Oss (het voormalige Organon), in gesprek om de activiteiten in Oss over te nemen. Dat meldt De Telegraaf maandag. Het Amerikaanse farmaconcern MSD maakte in juli bekend dat het 2175 medewerkers wil ontslaan bij Organon en de onderzoekstak van het bedrijf, bekend van de anticonceptiepil, wil opdoeken.

Volgens de krant zijn er meer partijen in de race voor een overname van Organon. MSD is bereid tot eind van het jaar biedingen aan te horen. De Duitse partij, waarvan de naam niet wordt genoemd, zou ook van plan zijn om de onderzoeksafdeling in stand te houden. Het zou de bedoeling zijn om snel met exclusieve gesprekken te beginnen, waarna de afronding van de deal een kwestie van weken zou kunnen zijn.

Begin september besloot MSD biedingen aan te horen nadat het bedrijf in conflict was gekomen met zowel personeel van Organon, de raad van commissarissen van het bedrijf in Oss als de politiek over het besluit om banen te schrappen en de onderzoeksafdeling op te doeken.

Bron: fd.nl

1 REACTIE

  1. Blijkbaar heeft iemand iets opgevangen en meent dat het nieuws is. Het is een prematuur en suggestief bericht, want over de onderhandelingen wordt niets gezegd (logisch, want dat is beurs gevoelige informatie). Daarmee is niet gezegd dat het niet waar zou kunnen zijn, want natuurlijk wordt er met diverse partijen onderhandeld.
    Alfred
    <a href="http://www.hetgevoelvanorganon.nl

Comments are closed.