Student zoekt informatie over depressieve aanstaande moeders

Merendeels zijn het blije en gelukkige moeders die hun kind ter wereld brengen. Maar een enkele keer is het een moeder, die vóór de geboorte al enige of langere tijd depressief was. Tijdens de zwangerschap wordt het voorschrijven van antidepressiva afgehouden en zo nodig  gestaakt. Maar welke hulp wordt dan wel geboden? Waar moeten de verloskundige en de kraamverpleegkundige dan met name op letten?

Student Ingrid Laarhoven schrijft hierover een afstudeerscriptie ten behoeve van de opleiding tot kraamverpleegkundige. Zij vindt weinig aanknopingspunten in wetenschappelijke literatuur, documenten van beroepsorganisaties en beleidsdocumenten. Lezer, heeft u ervaringen en kennis over depressieve, aanstaande moeders (en vaders)? Stuur dan een mail naar  [email protected]

Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen